Laks (eller ørret), nudelsalat og en spicy chilisaus er en fantastisk match, og kan fort bli familiens nye fiskefavoritt.

Ingredienser

LAKS & RISNUDLER

600-700 g laksefilet eller ørret
salt
nøytral olje til steking
4 porsjoner risnudler
1 neve cashewnøtter , grovt hakket

SPRØ GRØNNSAKER

1 rødløk , i tynne båter
2 gulrøtter , i tynne strimler
1 rød paprika , i tynne strimler
4 vårløk , finsnittet
koriander (kan sløyfes)

CHILISAUS

2-3 fedd hvitløk , finhakket
1-2 ts ingefær , finrevet
1-2 ss Sriracha , smak til
2 ss honning , smak til
2-3 ss asiatisk fiskesaus , smak til
1 lime (saften), smak til
3 ss nøytral olje

SLIK GJØR DU

Mål opp og bland sammen alle ingrediensene til chilisausen. Smak til slik at du får en fin balanse mellom det syrlige, sterke og søte.

Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Bruk gjerne et juliennejern på gulrøttene, hvis du har. Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne, hakk dem grovt og legg til side.

Del fisken opp i jevnstore porsjonsstykker. Stek fisken i nøytral olje i ca. 3 minutter på den ene siden på middels varme, til den har en fin stekeskorpe. Snu fiskestykkene og la dem steke ferdig på den andre siden også. Pass på at du ikke steker fisken for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres. (Fisken kan også bakes i ovnen, se denne oppskriften for fremgangsmåte.)

Kos risnudlene etter anvisningen på pakken.

Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett paprika, gulrøtter og vårløk, og la det stå å surre på middels temperatur til grønnsakene er gjennomvarme, og fortsatt har litt «spenst».

Vend sammen nudler, grønnsaker og ca. halvparten av chilisausen. Servér laksestykkene oppå nudelblandingen og drypp gjerne litt av sausen over. Gi retten et dryss av cashewnøtter og frisk koriander – og nyt den umiddelbart. Server resten av chilisausen som tilbehør for de som liker det ekstra spicy.

Laks med sprø grønnsaker, risnudler og chilisaus

TIPS

  • Denne retten kan varieres etter smak og behag, og det du har tilgjengelig av for eksempel grønnsaker. Fisken kan gjerne erstattes med reker eller kylling, og risnudlene kan erstattes med andre typer nudler eller ris.

VELBEKOMME!

Har du testet ut søkefeltet på bloggen? Her kan du skrive inn ingredienser du ønsker å benytte, og få opp oppskrifter som inneholder nettopp disse ingrediensene. Prøv det du også og bruk opp det du har i skuffer og kjøleskap – slik at vi sammen kan være med på å bidra til redusert matsvinn! 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne retten så sykt god ut og er noe jeg helt klart må teste ut. Driver å lærer meg å lage mat og fått tilbake gleden av å lage mat. Bloggen din virker virkelig inspirerende og her vill jeg nok få mange bra og gode tips til mat jeg kunne tenke meg å lage.

  2. Denne retten ble en stor suksess i vår familie, veldig fint at hver enkelt kan bestemme selv hvor sterk retten skal være. Ekstra godt å dryppe litt ekstra chilisaus oppå den stekte laksen. Har også laget Key lime pie til dessert.

  3. Dette er vår absolutte lakse favoritt! Første gang jeg laget den ble tilbakemeldingen 10/10 score :-)Alltid stor glede når denne er på menyen!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste