Med fiskefilet i fryseren og noen grønnsaker og hermetiske tomater på lur, kan du i løpet av en halvtimes tid trylle frem en nydelig fiskerett, forutsatt at du har husket å tine opp fisken først. Jeg har her laget en grønnsaksblanding med paprika, løk, fennikel og hermetiske tomater. Oppå grønnsaksblandingen fordeler jeg fisken og baker den deretter i ovnen noen minutter, til fisken begynner å flake seg. Kjapt, enkelt, lekkert og veldig godt!

Ingredienser

TORSKEFORMEN

600 g torskefilet , sei eller annen hvit fisk
nøytral olje til steking
1 gul løk , i skiver
1 rød paprika , i strimler
1/2-1 fennikel , i tynne skiver
3 fedd hvitløk , finhakket
400 g hermetiske cherrytomater
200-300 g hermetiske tomater , hakkede
1 dl vann
2 laurbærblad
1 ts timian
1-2 klyper chiliflak (kan sløyfes)
1-2 ts sitronsaft
1/2-1 ts sukker
salt og pepper

TILBEHØR

4 porsjoner ris , poteter eller annet tilbehør
200 g aspargesbønner
1 neve sorte oliven
dill eller persille (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Torskeform med tomat, paprika og fennikel

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Kok poteter eller ris. Skjær opp grønnsakene som angitt. Skjær fisken i jevnstore biter og strø litt salt over.

Finn frem en stekepanne og stek løken i nøytral olje til den er blank og myk. Tilsett paprika, fennikel og hvitløk og la det steke med noen minutter, før du tilsetter hermetiske cherrytomater, hermetiske hakkede tomater, vann, laurbærblad, timian og chiliflak (eller finhakket rød chili/sriracha). La det småkoke uten lokk i ca. 5 minutter og smak til med sukker, sitron, salt og pepper, og eventuelt litt mer av det øvrige krydderet.

Dersom stekepannen tåler å stå i stekeovnen kan du fordele fisken oppå tomatblandingen og trykke den litt ned. Hvis ikke finner du frem en ildfast form (ca. 28 cm i diameter) som du fordeler tomatblandingen og fisken oppi. Stekes på midterste rille i ca. 10 minutter, til fisken begynner å flake seg. Fordel sorte oliven og friske urter over retten og la den hvile i ca. 5 minutter. Damp/kok aspargesbønnene etter anvisningen på pakken.

Serverer fiskeformen umiddelbart med aspargesbønner, ris, poteter eller annet tilbehør etter smak.

Torskeform med tomat, paprika og fennikel

TIPS

  • Tilsett gjerne også resten av de hakkede tomatene i retten (smak deg frem), eller bruk det i pizzasaus, suppe, gryterett eller lignende. Oppbevares i fryseren dersom du ikke skal bruke det i løpet av de nærmeste dagene.
  • Retten kan gjerne tilberedes i sin helhet på koketoppen. Fordel fisken oppå grønnsaksblandingen som beskrevet, ha på lokk og la det stå å putre i ca. 10 minutter til fisken flaker seg og er ferdig.
  • Varier grønnsakene i retten etter hva du har tilgjengelig. Bruk gjerne rotgrønnsaker, men vær da obs på at grønnsaksblandingen må koke noe lengre (til grønnsakene er nesten ferdige) før fisken legges oppå.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. I made this today. So easy and so delicious, even the kids loved it. Thank you for a lovely recipe.

  2. Denne torskeformen lagde jeg i dag til middag! Nam! Mannen min forsynte seg tre ganger..Jeg smakte til med honning istede for sukker og så raspet jeg over Parmesan. Nydelig med sorte oliven og fetaost over.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste