Den beste is-sandwichen lager du selv, med deilige hjemmebakte sjokoladekjeks og favorittisen. Oppskriften gir 18 kjeks, nok til ni is-sandwicher.

Ingredienser

KJEKS

300 g mørk sjokolade
50 g smør
2 egg
125-150 g sukker
75 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver

FYLL

iskrem (bruk favoritt-isen din, men vanilje eller is med bær er spesielt godt til sjokolade)

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme.

Hakk sjokoladen i jevnstore biter. Ha halvparten av sjokoladen i en bolle sammen med smøret, og smelt blandingen i et vannbad eller bruk en sjokoladesmelter.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og vend forsiktig sammen med en slikkepott. Tilsett deretter den smeltede sjokoladen og resten av den hakkede sjokoladen, og vend det hele sammen. Ha røra i en sprøytepose og la den hvile i 5–10 minutter. Finn frem to bakepapirkledde bakebrett, klipp et stort hull i sprøyteposen og sprøyt ut ca. 18 jevnstore «dotter».

Stekes midt i ovnen i 10–12 minutter. Pass på mot slutten av steketiden. Kjeksene skal fortsatt være litt myke i midten. La kjeksene avkjøles på bakebrettet i ca. 10 minutter, og løft dem deretter forsiktig over på en bakerist for ytterligere avkjøling.

Når de er helt avkjølte, kan du plassere en iskremkule eller to mellom to kjeks og nyte herlighetene. Spises umiddelbart. Sjokoladekjeksene er selvsagt også gode som de er, eller som tilbehør til iskrem.

Sjokoladekjeks med is

TIPS

  • Oppbevar sjokoladekjeksene i tett boks etter at de er avkjølt.
  • Vil du gjøre det ekstra enkelt kan du benytte gode «kjøpe-kjeks» i stedet for hjemmebakte.

VELBEKOMME!

Oppskriften er hentet fra min fjerde kokebok Trines hverdagsmat. 

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei og takk for gode tips og oppskrifter! Lurte på om disse sjokoladekjeksene kan fryses eller om det vil ødelegge konsistensen? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste