Lag sunne og næringsrike proteinrundstykker på under en halvtime! Her skal det verken eltes eller heves, bare røres raskt sammen for hånd og formes til rundstykker og stekes. Smakfulle og mettende rundstykker til frokost, lunsj eller som et mellommåltid, eller som tilbehør til suppe eller salat. Prøv dem du også!

Ingredienser

200 g havregryn
50 g solsikkekjerner
15 g sesamfrø
15 g linfrø
1 ts bakepulver
3/4 - 1 ts salt
400 g cottage cheese
3 egg
2-3 ss havregryn, frø og kjerner til dekor (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Proteinrundstykker

Sett stekeovnen på 210 grader, over- og undervarme. Kle et bakebrett med bakepapir.

Mål opp havregryn, frø og kjerner. Kjør halvparten i en blender eller med stavmikser, til du har en grov melblanding. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og rør sammen. Kjør også cottage cheese jevn med blender/stavmikser. Tilsett eggene og kjør det litt til. Rør deretter sammen de tørre og våte ingrediensene, til du har en jevn deig.

Ha havregryn, frø og kjerner til dekor på en liten tallerken. Form 9-10 jevnstore boller ved hjelp av en spiseskje el. Ha gjerne litt vann på skjeen innimellom slik at deigen ikke klistrer seg fast. Dypp rundstykkene i frøblandingen, press dem gjerne litt ned og legg dem på bakepapirkledd bakebrett.

Stekes på midterste rille i 22-25 minutter, til baksten er gjennomstekt. Avkjøles på rist.

Proteinrundstykker

Del rundstykkene i to og fyll dem med salat og deilig pålegg.

Legg dem gjerne i fryseren om du ikke skal spise alle med en gang. De tiner raskt på kjøkkenbenken, eller i kjøleskapet over natten.

Proteinrundstykker

Velbekomme!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Kristiane!
  Jeg regnet ut at kaloriinnhold ble ca 173 pr stykk. Da delte jeg deigen i 10 emner.
  Mvh Inger

 2. Hei, har laga tilsvarande i mange år, nydelig og lettvindt. Kan varierast – etter kva du har i kjøleskapet. Feks bruker eg ofte tjukk yuoghurt i staden for C.Chees, eller rømme, kesam mv- som er på tide å bruke opp. Og raspa gulrøtter eller squash gjer rundstykka saftige

 3. Hei,
  Halvparten av frøene skal blendes, men resten skal hele i deigen?
  Eller er det de som skal til pynt?
  Takk for mange bra oppskrifter, blir ofte brukt!
  VH Irene

  1. Ja, halvparten skal blendes og den andre halvparten skal ikke blendes og skal tilsettes hele i deigen. Det som evt. skal benyttes til pynt kommer i tillegg, se ingredienslisten. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste