Oppskriftene på grønnsaklasagne er blant de mest populære kjøttfrie oppskriftene på bloggen. Her kommer en ny variant, fylt med linser, soltørkede tomater, spinat og mange gode smaker.

Ingredienser

GRØNNSAKSFYLL

100 g frisk spinat (ca.)
1 løk , i små biter
3 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket
2 ss tomatpuré
2 gulrøtter , revet eller i små terninger
1 rød paprika , i små biter
5 soltørkede tomater , i biter
400 g hermetiske tomater , hakkede
230 g røde linser , ferdig kokte (ca.)
1 1/2 dl vann
2 ts provencekrydder , timian eller oregano
1 ss grønnsakfond
1-2 ss soyasaus
1-2 ss balsamicoeddik
1/2-1 ts sukker
salt og pepper

OSTESAUS & TOPPING

5 dl melk
40 g smør
3 ss hvetemel
125 g mozzarella eller annen ost
salt og pepper
6-9 pastaplater
200 g ost , revet
friske urter

SLIK GJØR DU

Grønnsaklasagne

Skjær opp grønnsakene som angitt slik at du har alt klart før du setter i gang. Skyll linsene under rennende vann og la dem renne av. Finn frem en ildfast form som er ca. 21 x 21 cm eller tilsvarende. Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Stek spinaten i litt nøytral olje til den så vidt faller sammen. Legg til side. Stek deretter løken i nøytral olje til den er blank og myk, og la hvitløk og chili steke med mot slutten. Tilsett tomatpure og la det steke under omrøring i ca. 1 minutt, og tilsett deretter hermetiske tomater, gulrøtter, paprika, soltørkede tomater, linser og vann. Kok opp og smak til med grønnsakfond, balsamicoeddik, soyasaus og krydder. La det småkoke uten lokk i ca. 10 minutter, og smak til med salt og pepper, sukker og eventuelt litt mer av de øvrige smakstilsetningene.

Mens grønnsaksfyllet koker lager du ostesausen. Varm opp melken mot kokepunktet og sett til side. Smelt smøret i en kjele, tilsett hvetemelet og rør sammen med en visp til du har en jevn blanding. Tilsett umiddelbart den varme melken, litt etter litt, og rør godt til du har en glatt og jevn saus. La sausen koke på smak varme et par minutter under stadig omrøring. Tilsett mozzarella og smak til med salt og pepper. Dersom sausen blir litt tykk kan du røre inn litt mer melk.

Grønnsaklasagne

Ha først 2-3 ss grønnsaksfyll i bunnen av formen – og fordel deretter pastaplater, ostesaus (1/3), grønnsaksfyll (1/2) og spinat (1/2) over (i denne rekkefølgen) slik at du har tre lag med pastaplater. Avslutt med ostesaus og topp lasagnen med revet ost.

Stekes på midterste rille i 30-35 minutter, til lasagneplatene er gjennomkokte og osten er gyllen. La lasagnen hvile ca. 10 minutter før servering. Server den gjerne sammen med en grønn salat og med hjemmebakte rundstykker ved siden av.

Grønnsaklasagne

TIPS

  • Varier med andre typer grønnsaker og bruk det du har liggende. Linsene kan gjerne byttes ut med bønner. Bruk gjerne ulike typer ost.
  • Lasagnen bør nytes samme dag da spinaten ikke bør varmebehandles mer enn en gang. Du kan gjerne droppe spinaten dersom du ønsker å spise lasagnen over flere dager.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Tusen takk for veldig god oppskrift. Denne ble søndagsmiddagen i dag, og selv vår glupske og kjøtthungrige 16-åring spiste seg stappmett. Vi pimpet oppskriften med dobbelt så mye spinat og hermetisk tomat, samt brukte rause mengder parmesan mellom lagene og på toppen. Passe mengde til en 20×30 form. Nyyydelig. Denne blir laget igjen.

  2. Lagde denne i går; prima! (-som resten av oppskriftene dine) Siden jeg visste det kom til å bli rester, byttet jeg ut spinaten med brokkolitopper. Hadde dem i tomatsausen sammen med gulrot og linser, fungerte fint.

  3. Hei Trine, lagde denne lasagnen for noen dager siden og den var max god.
    Fikk besök som fikk smake, så nå må jeg oversette det hele til tysk:-)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste