Butter chicken, eller murgh makhani som den heter på indisk, er en populær indisk rett med saftige, marinerte kyllingbiter i en smakfull og fyldig smørsaus. Her er en kjapp og enkel variant, hvor kyllingen marineres kun i en halvtimes tid. For å få den fyldige og kremete sausen bør du benytte kremfløte og smør, her nytter det ikke med lettprodukter. Prøv den i helgen!

Ingredienser

KYLLING & MARINADE

650 g kyllingfilet
4 fedd hvitløk , knust
1 ss ingefær , finrevet
1 1/2 ss garam masala
1-1 1/2 ts chilipulver
1 ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
1 ts flaksalt
1/2 ts røkt paprika
1/4 ts malt koriander
1/4 ts pepper
1 dl gresk yoghurt
1 ts sitronsaft

GRØNNSAKER, SAUS & TILBEHØR

1 gul løk eller rødløk, i terninger
50 g smør + litt til steking
3-4 ss tomatpuré
3 dl kremfløte eller kokosmelk
1-2 ts honning eller brunt sukker
frisk koriander (kan sløyfes)
4 porsjoner ris
2-4 nan eller annet godt brød

SLIK GJØR DU

Butter chicken

Skjær kyllingen i jevnstore biter, ca. 2 x 2 cm, og ha dem i en liten plastpose. Knus og riv hvitløk og ingefær som angitt og ha i en liten bolle sammen med krydderet. Rør inn yoghurt og sitronsaft. Ha marinaden i posen sammen med kyllingen og klem på posen slik at marinaden fordeler seg over alle kyllingbitene. La kyllingen marineres i minst 30 minutter.

Skjær opp løk som angitt. Finn frem en gryte og stek løken i litt smør, til den er blank og myk. Tilsett tomatpuré, rør godt sammen og la det surre et par minutter. Tilsett deretter kremfløte og smør, og gi sausen et lite oppkok. Sett til side.

Kok risen etter anvisningen på pakken.

Finn frem en stekepanne og stek halvparten av kyllingen (med marinaden) i litt smør, til kyllingen har en fin stekeskorpe på alle sider (skal ikke være gjennomstekt). Ha den stekte kyllingen i sausen og stek resten av kyllingen på samme måte. La det hele koke på lav varme til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med honning og eventuelt til mer av de andre krydderne.

Gi retten et dryss med hakket koriander og server den umiddelbart sammen med ris og nan.

Butter chicken

TIPS

  • Dersom du ønsker at retten skal mette litt mer kan du tilsette for eksempel paprika, søtpotet eller gulrot. Paprikaen stekes sammen med løken, mens rotgrønnsakene må kokes nesten møre før kyllingen tilsettes. Jeg har tilsatt 1 paprika i retten på bildet.
  • Mariner gjerne kyllingen over natten (oppbevares i kjøleskapet), da blir den enda bedre.

Velbekomme!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne falt veldig i smak hos samtlige i familien her (mann og to tenåringsbarn), tror dette blir en ny fredagsfavoritt hos oss. Veldig grei å lage, neste gang vil jeg prøve å marinere kvelden før, men ble bra med halvtimes marinering også. Tok en paprika i, det funket fint. Takk for nok en god oppskrift!

    1. Så hyggelig å høre! Ja, den blir enda bedre med lengre marinering, så det er bare å glede seg til neste gang! Tusen takk for tilbakemeldingen! 🙂

  2. Denne retten var fantastisk god! Den skal jeg lage mange flere ganger. Tusen takk, Trine . Det var som å være på en indisk restaurant men faktisk mye bedre ️

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste