Idag kan jeg friste med en smakfull hvit pizza, som er toppet med ricotta, italiensk salami, mozzarella, blåmuggost, pinjekjerner - og ikke minst deilig karamellisert rødløk. Prøv den du også!

Ingredienser

PIZZABUNN

500 g pizzamel eller hvetemel
15 g gjær eller 1/2 pose tørrgjær
1/2 ts salt
1/4 ts sukker
3 1/2 dl vann
1 ss ekstra virgin olivenolje

TOPPING

200 g ricotta eller creme fraiche/seterrømme
1 fedd hvitløk , finhakket
1 - 2 ss extra virgin olivenolje
salt og pepper
3 - 4 ss pinjekjerner
200 g spinat
75-100 g italiensk salami , i tynne skiver
2 mozzarella
75 g blåmuggost
1 - 2 klyper chiliflak

KARAMELLISERT LØK

2 rødløk , i skiver
2 ss smør
2 ss sukker
2 - 3 ss balsamicoeddik
1 - 2 klyper salt

SLIK GJØR DU

Pizza med ricotta, salami og karamellisert løk

PIZZADEIG

Ha mesteparten av pizzamelet, salt, sukker, gjær og vann i bakebollen. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekroker på lav hastighet, og spe på med resten av melet til deigen får en fin konsistens. Spe eventuelt med mer vann dersom deigen virker tørr, eller mer mel dersom den virker løs. Øk til middels hastighet og elt deigen i ytterligere 10 minutter. Tilsett olivenolje og elt i ytterligere 5-10 minutter, til du har en fin og smidig deig som slipper bakebollen. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen etterheve til ca. dobbel størrelse. Det tar vanligvis litt i overkant av 1 time.

Sett stekeovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme) og sett samtidig et bakestål/en bakesten i ovnen ca. 45 minutter før du skal begynne å steke pizzaen. (Les mer om steking av pizza på bakestål/bakesten her.)

KARAMELLISERT RØDLØK

Skjær løken i tynne skiver. Stekes i smøret på middels varme til løken er blank og myk. Dryss over sukker og stek videre til løken er helt myk og karamellisert. Rør av og til. Tilsett balsamicoeddik og la det koke til all væske har fordampet. Smak til med litt salt. Sett til side.

TOPPING

Rør sammen ricotta og hvitløk, og smak til med olivenolje, salt og pepper.

Rist pinjekjernene i tørr stekepanne til de er gylne. Stek spinaten på middels varme i litt nøytral olje/smør, til den så vidt faller sammen. Legg til side. Gjør også klar de øvrige ingrediensene.

UTBAKING & STEKING

Ha den ferdighevede deigen på melet bakebord og del den i 2 eller 4 jevnstore biter. La deigen gjerne hvile på bakebordet i noen minutter før du kjevler den tynt utover (eller baker ut med hendene). Legg deigen på en pizzaspade eller et bakepapirkledd bakebrett. Smør ricottaen jevnt og tynt utover, men ikke helt ut i kantene, og fordel spinat, salami og mozzarella jevnt utover. Dryss eventuelt over litt chiliflak for ekstra smak. Ha pizzaen over på det oppvarmede underlaget og la den steke til den har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden. I min stekeovn tar det 6-7 minutter (300 grader).

Fordel blåmuggost, karamellisert løk og pinjekjerner over pizzaen – og nyt den umiddelbart.

Pizza med ricotta, salami og karamellisert løk

Varier med ulik topping på pizzaen – alle pizzaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hvordan blir det med steketiden hvis man ikke har bakseten og heller tenker å lage en stor på en et vanlig stekebrett?:)

    Oppskriften ser nydelig ut

    1. Jeg er litt usikker på steketiden på vanlig bakebrett da jeg har brukt pizzastein-/stål de siste 10 årene. Baker du andre sorter pizza? Da kan du ta utgangspunkt i steketemperatur og steketid du benytter til de. 225 grader i ca. 15 minutter? Du kan evt. prøve å sette termostaten på max og følge med underveis (etter 8-10 minutter), til du ser at pizzaen er gyllen og gjennomstekt. Lykke til!

  2. Denne er helt vilt god! Min gode venninne Mari lagde denne til kollektivet en kveld. Og den smakte bare helt fantastisk!

  3. Denne så helt magisk ut, skal jeg prøve å lage i morgen 🙂 Har du tips til en god salami for å ha på?

  4. Helt fantastisk pizza! Har hverken pizzasten eller kjøkkenmaskin, så jeg lagde den med eltefri pizzadeig satt ubetjent før, og bakepapir på vanlig bakeplate i varm ovn. Helt nydelig!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste