Jeg heter Trine, og er litt over middels opptatt av mat, og veldig glad i å fotografere. Jeg er på stadig jakt etter gode oppskrifter og ideer som kan danne grunnlag for gode matopplevelser rundt bordet hjemme i Lørenskog eller på hytta i Skjebergkilen. Og etter hvert kanskje også på matbloggen. Jeg prøver å fokusere på enkle og ganske sunne retter i hverdagen. I helgene prøver jeg å være litt mer kreativ og har jeg tid lager jeg gjerne en tre-retters middag til lørdag kveld. Ellers elsker jeg å bake og har, som dere kanskje har lagt merke til, en forkjærlighet for gjærbakst.

 

 

Jeg er født og oppvokst i Trondheim, men er bosatt i Lørenskog sammen med min kjære Viggo, sønnen vår Mathias Jæger (juni 2008) og hunden vår (Elleville) Ellie. Jeg har også to voksne døtre (Anette og Emilie) og fem herlige barnebarn – Markus, Anine, Sienna, Philip og Max, to svigersønner og to stesønner. Det blir med andre ord fullt rundt bordet når vi alle samles.

 

Jeg er utdannet jurist, men sa i oktober 2015 opp jobben min som seniorrådgiver i Utdanningsdirektoratet for å jobbe som matblogger og kokebokforfatter på heltid. Samtidig innredet vi sokkelleiligheten i huset vårt til Matverksted med eget kjøkken, matbod, møterom/fotostudio, slik at jeg kunne flytte virksomheten min ut av vårt private kjøkken.

Maten på bloggen og i kokebøkene mine er maten vi spiser hjemme hos oss – enten det er hverdag, helg, høytid eller fest.

 

 

Bakgrunnen for opprettelsen av matbloggen i januar 2007 var at jeg ønsket å samle oppskriftene mine, primært for min egen del, men også for døtrene mine, venner og bekjente, som av og til spør etter oppskrifter på retter eller bakst de har fått servert hjemme hos oss. Det var tilfeldig at jeg valgte et bloggverktøy, og begynte å legge ut oppskrifter, og etter det har det bare ballet på seg. Så det som i utgangspunktet skulle være en privat «oppskriftsbase» er altså blitt en matblogg og tre bestselgende kokebøker! Enda det ikke var meningen.

 

Når det er sagt synes jeg det er utrolig morsomt at matbloggen nå har fått et noe annet formål og en helt annen dimensjon enn jeg opprinnelig tenkte. Det er utrolig gøy å få så bra respons på bloggen, og det er inspirerende å lese at noen har forsøkt oppskriftene og har hatt en god matopplevelse – eller at de har blitt inspirert til å prøve nye retter og metoder, og har funnet ut at det slett ikke trenger å være vanskelig eller tidkrevende å lage mat fra bunnen av. Dette er også blitt en ytterligere inspirasjon for meg, som gjør at jeg i større grad utfordrer meg selv, noe jeg tror også vil gjøre bloggen enda bedre på sikt. Disse erfaringene har jeg også tatt med meg i kokebøkene mine, «Trines mat» og Trines mat 2 og Trine inviterer – som tilsammen er trykt opp i mer enn 350 000 eksemplarer.

 

Dersom det er noe du savner, eller du har forslag, oppskrifter eller tips til bloggen, er jeg åpen for innspill. Bruk helst kommentarfeltet under et relevant innlegg eller kontaktskjemaet, jeg vil gjerne høre fra deg! Jeg har dessverre ikke kapasitet til å besvare individuelle spørsmål som sendes på mail, men forsøker så langt det lar seg gjøre å besvare spørsmål som kommer i kommentarer til innlegg på bloggen, slik at mine svar kommer alle leserne til gode.

 

(Foto: Oda Hveem)

unnamed

TRINE INVITERER

Med min nye kokebok (2017) ønsker jeg å senke terskelen for å invitere familie og/eller venner på en matbit. Her finner du nærmere 90 oppskrifter, fordelt på 16 menyer til hverdag og fest, samt mine beste pizza- og tex-mexoppskrifter og deilige oppskrifter til sommerfesten. Med på kjøpet får du også mine råd og tips om hvordan du best kan planlegge og forberede måltidet, hvordan du beregner porsjoner til mange gjester – og hva du kan gjøre ferdig på forhånd.  

kjøp nå
matblog-book-02

TRINES MAT 2

I min andre kokebok (2015) finner du mine beste oppskrifter på boller, brød, rundstykker, kaker og kjeks. Med på kjøpet får du også mine beste baketips. I boken finner du også fristene ukemenyer og smakfulle festmiddager.
Boken er nå oppe i et opplag på ca. 100 000 eksemplarer.

kjøp nå
matblog-book-01

TRINES MAT

I min første kokebok (2013) finner du blant annet fristende ukemenyer, frokoster, småretter, venninnemat, sommermat, fristelser fra havet, høstmat i vennelag, familiemiddager, romantisk 3-retter, ukemeny på budsjett og kakefavoritter.

Boken er nå oppe i et opplag på ca. 200 000 eksemplarer.

kjøp nå

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.