I dag blir det et hyggelig gjensyn med favorittfiskesuppen som tidligere er blitt publisert her, for snart fire år siden. Dette er en fiskesuppe jeg har laget i "alle" år, og den har vært med på litt av hvert!

Jeg husker spesielt en gang jeg laget den, og det var for 11 år siden - den 11. september 2001. Jeg hadde bestemt meg for å lage noe ekstra godt til min daværende mann og mine to døtre, men istedet ble jeg stående foran tven og se på grusomhetene som skjedde i New York. Maten kom etterhvert på bordet, og jeg husker enda den dystre stemningen rundt bordet, og vi voksne forsøkte etter beste evne å forklare og berolige de to tenåringene som flommet over av spørsmål om hvordan noe slikt kunne skje. Dette er i dag 11 år siden, og mye har skjedd siden den gang. Men favorittfiskesuppen er fortsatt den samme.

Annonse

Ingredienser

1 løk , finhakket
1.5 dl hvitvin
1 dl kremfløte
100 g smør
400 g assortert fisk , feks. torsk, laks og/eller steinbit
150 g rensede reker
1 gulrot , i staver
1 fennikel , i strimler
200 g sellerirot , i staver (ca.)
1 purre liten, i strimler
7 dl fiskekraft eller utblandet fiskefond
2 ss frisk basilikum , hakket
2 ss frisk gressløk , hakket
2 ss frisk persille , hakket
salt og nykvernet hvit pepper

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Stek løken et par minutter i litt smør, til den blir blank og myk, og tilsett deretter hvitvinen. (Ønsker du litt mer futt i suppen kan du tilsette litt frisk rød chili og hvitløk sammen med løken.) La det surre uten lokk, til vinen er nesten kokt inn.

Tilsett grønnsakene og fiskekraften og kok opp. La grønnsakene koke til de er nesten møre, det tar bare noen minutter.

I en liten kjele gir du fløten et forsiktig oppkok og rører deretter inn smøret (det skal ikke koke). Rør fløtesmøret i grønnsaksgryta og tilsett deretter fiskebitene. Synes du suppen er litt tynn kan du eventuelt jevne den med litt maisenna før du tilsetter fisken.

La suppen trekke til fisk og grønnsaker er ferdige, etter ca 3 minutter. Tilsett reker og finhakkede urter mot slutten av trekketiden. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Serveres med godt, nybakt brød til – og gjerne med et glass hvitvin. (Suppen kan serveres som hovedrett til 4 eller som forrett til 6-8.)

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Nam, denne ser god ut! Et spørsmål ang friske urter. Jeg har egentlig ikke noe egnet sted å ha urter, da jeg ikke har brede nok vinduskarmer eller lignende, og bor i blokk. I tillegg er det jo så mange friske urter som brukes, feks basillikum, gressløk, timian, salvie, persille og koriander er alle hyppig forekommende i matoppskrifter. Har du noen tips om hvordan jeg kan løse problemet? Jeg synes det er litt tullete ressursbruk å kjøpe en hel potte krydderplante bare for å bruke litt, eller bruke hele, og så kaste potten.

  Kaya:)

  1. Mange urter trenger ikke stå i vinduskarmen, de har det faktisk bedre om de ikke står i direkte sol (basilikum for eksempel) så hvis du har en hylle eller litt plass på kjøkkenbenken går det også fint!

 2. Fisksoppa är ju bara så gott, och mer lättlagat än man kan tro. Även om jag brukar föredra den utan grädde ska jag pröva den här – låter god.
  Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

 3. Mmm, den var virkelig nydelig! Hadde ikke reker, og brukte laks og sei oppi. Det gjorde seg godt med hvitløk også. Serverte foccacia til. Takk for nok en god oppskrift!

 4. Prøvde denne på søndag- den smakte utrolig godt!
  Selv med hvitløk og chilli oppi, spiste ungene en god porsjon hver!
  Denne skal garantert benyttes igjen!

 5. Denne høstet store lovprisninger i jentegjengen – tok med chili og hvitløk – servert med foccaia og et glass kald Vinho verde.
  Takker for en super blogg 🙂

 6. Hei Trine!
  Jeg lurer på hvor du får tak i god kraft? D være seg kylling, fisk og kjøttkraft. Ser du skriver dette i ingrediens lista i blant, men jeg har ikke klart å finne annet enn bittesmå kartonger m redusert kraft fra Jacobs på meny. Disse er jo ekstremt dyre og små. Har du tips til alternativer? Lager du kraft selv?

 7. Kjempeoppskrift! Denne ble testet som bursdagsmiddag idag for meg selv. Droppet chili, men økte volumet med litt mer av alt da jeg skulle ha til 6. Brukte skrei og brosme som ble virkelig bra. Focaccia til var ganske bra, men kanskje et nøttebrød/ olivenbrød er bedre, med godt smør?
  Takk for fin oppskrift 🙂

 8. Har prøvd denne oppskriften i kveld . Nydelig suppe, neste gang skal vi be venner til denne deilige fiskesuppe. Vi hadde urtebrød til, og det smakte nydelig….

 9. Supergod fiskesuppe! Jeg hadde hverken fiskekraft eller fiskebuljong, men brukte grønnsaksbuljong i stedet – og det ble en ganske så barnevennlig smak 🙂

 10. Hvor mye fiskesuppe beregnes per person? Og kan suppen lages dagen før den skal serveres, og bare tilsette fisken rett før?

  1. Hei.

   Tusen, tusen takk for oppskrifter som passer veldig godt sammen med det som finnes i vår families skuffer og skap.

   Fiskesuppen er en favoritt og jeg ønsker å lage den i barnehagen der jeg er styrer.
   Kan jeg bytte ut hvit vin med eplejuice? Har gjort dette med hell i risotto.

  1. Ta gjerne med oppskriften og spør på Vinmonopolet. Da får du tips om vin som passer til retten, tilpasset dine egne preferanser. Lykke til!

 11. Mmmm denne ser veldig god ut!
  Men lurer som flere andre, hvilken kraft bruker du???
  Går det greit med vanlig fiskebuljong? Eller bør man lage selv, og i tilfelle hvordan?

 12. Kun hummersuppe overgår denne her…
  Denne oppskriften har vært familiens fiskesuppe nr.1 siden Kirkens Bymisjons kokebok «Rett fra hjertet» ved Harald Osa introduserte meg for den i 2005. Osa har i tillegg i tomater i strimler i like før servering som får et raskt oppkok, og det er en god vri.

  Jeg har ellers ikke ord for alt du har bidratt med i vårt kjøkken!!! Takk for at du startet å dele og så gøy at det har blitt et levebrød.

 13. Hei! Suppen ser kjempegod ut! Ser at det er en del som lurer på dette, og det gjør jeg også..
  Hvilken fiskekraft bruker du? Og hvor kjøper du denne?? sliter med å finne god kraft i butikkene, tror ikke resultatet vil bli det samme med terninger.

  1. Jeg pleier vanligvis å benytte fiskefond på flaske, som blandes ut etter anvisningen på flasken, eller fiskekraft fra Jacobs som kjøpes på boks.

 14. Angående kraft så brukte jeg fiskefond på flaske som man blander/koker ut i vann. Fås i de fleste butikker og er et godt alternativ når man ikke lager kraften selv.

 15. Nok en kanongod oppskrift fra bloggen din, dette ble en nydelig søndagsmiddag sammen med hjemmelaget foccacia. 🙂 I helgen har jeg laget kylling i form med chorizo, paprika og sitron, Osso Buco og i dag denne suppen – alt fra bloggen din! Og alt ble kjempegodt! 🙂

  Ser det er mange som spør om kraft – jeg brukte en kartong fiskekraft fra Jacobs (helte hele kartongen i et desilitermål), fylte opp resten av desilitermålet med kokende vann til det ble 7 dl til sammen og puttet oppi en fiskebuljongterning. Funket kjempebra, ble veldig god fiskesmak uten at det ble for mye. 🙂

  Takk for en kjempebra blogg med masse gode oppskrifter! 🙂

 16. Denne var HELT fantastisk god! Fikk kjøpt fiskekraft hos Ravnkloa i Trondheim, og brukte lyr, steinbit og fersk uer i – pluss store grønlandsreker. Har aldri laget fiskesuppe selv, men dette ble fullklaff ved første forsøk. Tusen takk for alle de gode oppskriftene du deler 🙂

 17. En fantastisk fiskesuppe!! Jeg var nesten overrasket over at JEG hadde laget den gode suppen. Med tre barn som ikke liker «klumper», så moste jeg den i blenderen før jeg hadde fløtesmøret og fisken oppi. Det ble supergodt, og ungene måtte innrømme at det var i grunnen godt med fiskesuppe!! 😉

 18. Elsker den! Datteren min lagde den i lekse, og den var så god at vi skal invitere noen venner på søndag og spise suppen! Alle i familien ELSKET fiskesuppen, og det skal litt til for jeg har veldig kresene barn. Bra oppskrift. Hele familien er enige om at det er verdens beste fiskesuppe! 🙂 😉

 19. God morgen. Selv om jeg har mange oppskrifter på Fiskesuppe, ville jeg gjerne prøve «Verdens beste fiskesuppe» som jeg fant på ditt nettside.

  Jeg serverte den på Påskeaften med et glass hvitvin til.

  Min venninne kommenterte den på denne måte: «Skulle tro at vi var på den fineste restaurant»

  Den var bare helt fantastisk.
  Tusen takk. Lykke til videre.

 20. Jeg laget en tar-det-jeg-har-av-grønnsaker-variant av denne her om dagen. Min 9 år gamle bonussønn med selektiv kresenhet forsynte seg FIRE ganger og ba om oppskriften! Jeg har aldri hørt ham be om oppskrift før. Dette er virkelig verdens beste fiskesuppe 🙂

 21. Denne ble middag i dag, og hjelpes meg så god den ble!!! Tusen takk for glimrende oppskrift! Det blir ikke siste gang den lages.

 22. Nyyydelig suppe. Hadde ikke reker, men verdens beste torsk fra Vesterålen og laks. Denne skal garantert lages fler ggr og da med gjester til bords 🙂
  Som vin til kan Chardonnay anbefales !!

 23. Hei!
  Jeg serverte denne suppen i besøk i dag til et par og tjue gjester. Byttet ut rekene med scampi og kamskjell og hadde i chilli som du anbefalte. Den slo virkelig an hos alle fra 1 til 86 år. Pannen var så godt som bunnskrapt etter både to og tre forsyninger hos gjestene. Støtter fullt ut at dette er Verdens beste fiskesuppe:-)

 24. Hei!
  Veldig lyst til å prøve denne suppen i et familieselskap til ca 20 pers, kan jeg da bare gange opp hele oppskriften med 5??? Hvor mye chilli og hvitløk må jeg ha til en slik porsjon??:-)
  Takk:-)

 25. Hei Trine og alle dere andre fiskenytere 🙂 .

  Trines fiskesuppe oppskrift ser helt fortreffelig ut, den er ganske lik min egen.
  Når det gjelder fiskesuppe er det stor forskjell på smak og behag, men utgangspunktet til Trine er en meget god start.
  Vær endelig forsiktig med kvitløk og chili (smak dere frem, og husk skrap ut frøene i chilien).
  I morgen skal jeg servere fiskesuppe av laks til forrett og lammelår til hovedrett.
  PS. når dere er hos fiskehandleren spør etter fiske avskjær og hoder, det blir det god fiskekraft av og er muligens gratis.
  God helg og bone apetite 🙂

 26. Hei Trine! Jeg lagde suppen i går. Den ble kjempe god. Jeg brukte laks og blåskjell og det ble min nye favoritt! I tillegg er den enda bedre dagen derpå!

 27. Helt nydelig suppe! Den beste fiskesuppa vi har lagd. Er utrolig glad i oppskriftene dine, og skal teste enda en suppe i dag; sellerirotsuppe med chorizo og chiliolje – med egenkomponerte hvitløksmufifins ved siden av. Gleder meg. Akkurat kjøpt boka di, og den vil nok bli godt brukt!!

  Takk for mange gode oppskrifter (som er lette å forstå).

 28. Dette var virkelig verdens beste fiskesuppe – lagde denne i dag sammen med min gode venninne – tusen takk for en uforglemmelig opplevelse

 29. Spennende oppskrift, denne må testes i helgen! Ett lite spm. Går det an å kutte ut løken, evt. bytte den ut med noe annet om man skal servere den til en som ammer…?

 30. Denne ser nydelig ut, må prøves i helgen! Jeg lurer bare på om man kan droppe eller erstatte løken med noe annet dersom man skal servere suppen til en som ammer..?

 31. Lyder som en dejlig opskrift , lidt irriterende at man skal printe alle sider ud for at få den på Print , sidder stadig og venter på den første side ;(((((

  1. Har du prøvd å klikke på «printknappen» helt nederst i oppskriften? Der kan du også velge bort bildene og innledningen, og få skrevet ut selve oppskriften på 1-2 sider.

 32. Hei, denne er bare fantastisk. Alltid vellykket! Som fiskekraft har jeg brukt den vanlige terningen du får i alle butikker eller krafta fra Vesterålens fiskeboller. Torsk og snøkrabbe er favoritt. Takk for gode oppskrifter!

 33. Jeg forspiste meg på denne suppa i går! Nam! Skal jammen ha restene til både lunsj og middag i dag. Så utrolig goood!!!! Har du forsøkt å fryse denne suppa? Merker jeg er avhengig allerede:)

 34. Skal lage fiskesuppe i dag, har kjøpt fiske fond på glass. Kan ikke se hvor mye jeg skal ha av det til kraft?? 1dl…2 dl??? Ser det skal være 7 dl kraft, men hvor mye fiske fond?

 35. Tusen takk for en utrolig god oppskrift, denne er allerede blitt en STOR favoritt!! Er så glad i matbloggen, gir så mye inspirasjon!

  Gleder meg til den nye kokeboken kommer!

 36. Hei Trine!

  Jeg har laget denne suppen et par ganger, og den har blitt kjempegod på smak. Men fløte og smør skiller seg.. Skal det være sånn? Eller har du noen tips til hvordan jeg kan unngå dette?

 37. Nydelig fiskesuppe :-).
  Har laget den flere ganger nå. Siste gang med ekstra chili og hvitløk så den ble god, men passelig sterk – aldeles nyyyydelig 🙂

 38. Hei ! Takk for alle de flotte oppskriftene både på nett og i bok. Lurer på hva jeg gjør feil, når fløte og smør deler seg og det gule smøret liksom blir liggende på toppen av suppen.Jeg brukte fiskebuljong som kraft.Har lagd denne suppen to ganger og det samme skjedde også i dag.

  1. Det skiller seg fordi du koker det opp etterpå tenker jeg, det står i oppskriften; ‘skal ikke koke’. Og etter du tar smør og fløte oppi gryta, så skal det hele bare trekke (ikke koke) i noen minutter 🙂

 39. Hei
  Jeg skal lage denne fiskesuppen til mange personer i morgen. Hvis jeg lager for mye, kan jeg fryse ned resten av fiskesuppen etterpå?

  Mvh. May-Brith

 40. Dette var en god fiskesuppe? jeg brukte pastinakk i tillegg. Kraft laget jeg av rekeskallet, løk, gulrot, hvitløk, pastinakk, selerirot.
  takk for god blogg?

 41. Hei Trine! Ser dette er en gammel bloggpost, så det er ikke sikkert du er aktiv her lenger? Jeg fant den via google. Jeg lurer på om de friske urtene kan byttes ut med samme typer bare i krydderform? Hvilken mengde bør man bruke av hver da? Regner med det vil være en god del mindre, 1-2ts? Her bor vi så langt ute i periferien at butikken ikke selger friske urter nemlig ?

 42. Hei!
  Hva betyr at ‘vinen er nesten kokt inn’? Man koker alkoholen ut av vinen ja? Mtp at hvis denne er en suksess, så sier jeg adios til toro’s fiskesuppe, og jeg ønsker ikke akkurat at barna skal bli fulle av fiskesuppen ;p

 43. Fru Karlsen
  Prøvde ut din oppskrift. Byttet ut vin med hjemmelaget eplesider.
  Noe av det beste jeg har smakt.

 44. Herlig oppskrift !!!
  Fantastisk godt !!!

  Det fungerte også bra med å tilsette litt sitrongress («lemongras paste»)

 45. Ja det er ikke første gangen jeg lager denne deilige fiskesuppa! Med reker i går blir det nydelig kraft av skallet og nydelig suppe i dag! Koker ikke opp fløten med smør, men bruker matfløte. Uansett nydelig! Det blir alltid litt interne variasjoner fra gang til gang, som i dag med litt chilli og hvitløk, som du også anbefaler! Mmmmmmm og lager alltid minst dobbel oppskrift, da er det rester som er super en dag man har litt mindre tid til middagsmekking!

 46. Prøvde denne i dag med litt chili. Brukte fiskerestar frå middagen mandag. Fantastisk god. Seksåringen har aldri gitt meg så mykje skryt for noko før ? Eg brukte eit par teskeier kvitvinseddik. Takk for god mat.

 47. Takk for oppskriften, fikk mye skryt for fiskesuppen. Kokte kraft på rekeskallet og brukte litt chili og hvitløk.

 48. Kan denne fiskesuppa lages dagen før, med vin, buljong og kjapt oppkok med grønnsakene – og så tilsette fisk rett før servering?

 49. Hmmm. God suppe men jeg måtte ta ut halvparten av grønnsakene og spe suppa da det ble alt for mye grønnsaker da jeg fulgte oppskriften. Det var emrett og slett ikke nokk væske. Mye av grønnsakene lå bare på toppen.

 50. Skal lage denne til en person med skalldyr allergi. Kan jeg erstatte rekene med noe, eller holder det bare å droppe de? ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.