Det er Rabarbrasesong med stor R, og nå er kunsten å lange innpå med disse godsakene så ofte som du kan. Jeg begynner med rabarbrasirup som jeg benytter som utgangspunkt for sommerens limonader, men den kan også dryppes over sommerens desserter og iskrem.

Annonse

Ingredienser

1 1/2 kg rabarbra (frisk eller frossen)
600 g sukker (smak til)
7 dl vann

SLIK GJØR DU

Skjær av bladet og den nederste delen av stilken, og skyll deretter rabarbraen godt. Skjær rabarbraen i jevnstore biter (1-2 cm) og ha dem i en kjele sammen med vannet og sukkeret. Det er ikke nødvendig å skrelle rabarbraen (og det er også i skallet den fine røde fargen sitter). Gi rabarbraen et forsiktig oppkok, og la den deretter småkoke på lav varme i ca. 30 minutter, til rabarbraen er mør. Bruk en spiseskje eller lignende og fjern det hvite skummet som danner seg på toppen.

Rabarbra

Sil blandingen gjennom en saftsil eller et klede (la det stå i 20-30 minutter, og klem forsiktig ut restene), og ha den deretter tilbake i kjelen (som du har vasket i mellomtiden). Gi rabarbrasaften et forsiktig oppkok og la den stå å småkoke til den er redusert til ca. halvparten. Jeg reduserte rabarbrasaften til det var ca. 9 dl. væske igjen. Du kan gjerne redusere den enda mer, jo mer du koker den inn, desto mer konsentrert blir sirupen.

Hell sirupen på varme, steriliserte flasker/glass og sett umiddelbart på korken/lokket, og sett sirupen til avkjøling. Bruk den i rabarbralimonade eller drypp den over sommerens desserter, iskrem, vafler, pannekaker, for eksempel. Rabarbrasirup smaker også godt sammen med yoghurt, oppå grøt og granola. Her er det bare fantasien som setter begrensningene.

Rabarbrasirupen oppbevares kaldt og er holdbar i flere måneder (forutsatt at flasken/glasset er sterilisert og tett).

TIPS

 • Sirupen kan gjerne fryses, men da må du ikke fylle flasken/glasset helt opp, for da kan det sprekke under innfrysningen.
 • Kombinasjonen rabarbra og jordbær er himmelsk, og ha gjerne oppi noen jordbær også, hvis du har det. Da vil du også få en mer rødlig sirup.
 • Klikk deg gjerne også inn på noen av de andre rabarbraoppskriftene på bloggen, for eksempel rabarbraterte, rabarbrasyltetøy, rabarbracrumble, rabarbrachutney og rabarbrasuppe.

Rabarbralimonade

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det kommer nok litt an på type rabarbra. Rabarbraen til denne sirupen er kjøpt i butikken. Når jeg lager av rabarbraen i hagen, så blir fargen en del blassere, dessverre. Tilsett gjerne litt jordbær for å få en friskere farge (og dessuten er det også godt på smak).

   1. Nå har jeg laget rabarbrasirup. Tok en pose tinte jordbær i. Det ble en lekker farge 🙂
    Så lagde jeg drinker med vodka, sodavann og rabarbrasirup. Masse isbiter og et jordbær til pynt:-)
    Takk for oppskrift 🙂

 1. Jeg har laget sirup av både løvetann og granskudd. Begge disse er holdbare nærmest uendelig, med mindre noe kommer oppi flasken så den mugner da.
  Så jeg lurer på hvorfor denne sirupen har så kort holdbarhet.

 2. Fantastisk smak! Har nettopp laget rabarbrasirup og smakt mitt første glass. Sommerfavoritt! Lagde med noen jordbær og fargen er nydelig!

 3. Hvor tykk blir din sirup?
  Prøvde meg på rabarbrasirup, men da ut fra safta rabarbra, ikke biter slik du har gjort. Jeg refuserte mengden rabarbrasaft betraktelig ved å la koke leeeenge, men føler ikke at det ble sirup. Litt for tyntflytende til å kalle det sirup, men godt ble det. ? Har du noe tips?
  Takk for inspirerende blogg! «Du» blir «brukt» daglig!!

  1. Tykkelsen varierer ut ifra hvor mye jeg koker inn saften. Jo mer jeg koker den inn, jo tykkere og mer konsentrert blir den.

 4. Hei, jeg får det ikke helt til å stemme med mengde væske i denne oppskriften. Jeg hadde bare 450gr rabarbra og måtte derfor tilpasse sukker og vannmengde til det. Etter første kokerunde har jeg kanskje 1 dl sirup… Hva gjør jeg feil?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.