ANNONSE - HOFF POTETMEL

Du har sikkert spist svin i sursøt saus på kinesisk restaurant, men visste du at du enkelt kan lage den på ditt eget kjøkken? Svinekjøttet dyppes i sammenvispet egg og potetmel, frityrstekes (eller stekes i airfryer, se tips) til kjøttet har et crispy ytre, og blandes deretter med grønnsaker, ananas og sursøt tomatsaus. Yummy!

Jeg benytter HOFF potetmel som gir den deilige sprø utsiden på svinekjøttet, og det er brukes også til å jevne den sursøte sausen. HOFF potetmel er laget av gode norske poteter og er et glutenfritt og naturlig stivelsesprodukt. Prøv det du også!

Ingredienser

KJØTT & MARINADE

500 g svinekjøtt (nakkekoteletter eller ytrefilet)
2 ss soyasaus
2 ts sesamolje
1/2 ts nykvernet sort pepper
4 porsjoner jasminris eller annen ris

SURSØT SAUS

2 1/2 dl vann
3/4 - 1 dl ananasjuice (fra ananasboksen)
1 - 1 1/2 dl ketchup
2 ss sukker (ca.)
2 ss hvitvinseddik (ca.)
2 ss soyasaus (ca.)
1 1/2 ts HOFF potetmel , utrørt i 2 ss vann

GRØNNSAKER

1 gul løk , i terninger
1 rød paprika , i terninger
1 gul paprika , i terninger
1 gulrot , i tynne staver
4 vårløk , i grove biter
4 skiver ananas , i terninger
1 bit ingefær (tommelstørrelse), i tynne staver

TIL FRITERING

5 dl solsikkeolje (ca.) eller annen nøytral olje
2 egg , sammenvispet
150 g HOFF potetmel (ca.)
1/2 ts salt (ca.)

SLIK GJØR DU

Svin i sursøt saus

Skjær kjøttet i jevnstore biter, ca. 3 x 2 cm, og legg dem i en bolle. Rør sammen soyasaus, sesamolje og pepper og fordel over kjøttet. La det stå å marinere mens du gjør klart resten.

Skjær opp grønnsaker og ananas som angitt. Fjern skallet på ingefæren og skjær den i tynne skiver, som du deretter skjærer i tynne staver.

Rør sammen ingrediensene til sausen. Dersom du benytter frisk ananas kan du erstatte ananasjuicen med vann. Gi sausen et oppkok. Smak til med sukker og eddik, slik at du får en fin balanse mellom det søte og det syrlige. Rør ut potetmelet i 2 spiseskjeer med vann og tilsett det i sausen under omrøring. Gi sausen et oppkok slik at den tykner, og sett til side.

Kok risen etter anvisningen på pakken.

Svin i sursøt saus

Visp sammen eggene og ha potetmelet på en tallerken. Dypp kjøttbitene i eggeblandingen, og deretter i potetmelet, til alle bitene er dekket med et tynt lag.

Ha oljen i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter og lokk. Varm forsiktig opp oljen til den er ca. 160 grader. Pass på at du har lokket i nærheten for å legge på gryta hvis det begynner å brenne. Det er det eneste som kveler eventuelle flammer, og husk at du aldri skal benytte vann til å slukke flammer i en oljegryte. Du skal heller ikke bruke kjøkkenviften. Ikke gå fra gryta mens du friterer.

Legg ca. 1/3 av kjøttet forsiktig ned i oljen. Ikke legg oppi for mange av gangen, for da vil temperaturen synke og du vil ikke få den fine paneringsskorpen. Etter kort tid skal det boble lett rundt kjøttbitene. Snu kjøttet jevnlig og la det steke til det er gjennomstekt og sprøtt. Ta kjøttbitene forsiktig opp og legg dem på tallerken dekket med kjøkkenpapir. Når oljen er varmet opp til ca. 160 grader igjen kan du gjøre det samme med resten av kjøttet. Alternativt kan du steke kjøttet i airfryer (se tips nedenfor), men personlig synes jeg den friterte varianten er best på smak.

Stek løk og paprika på middels varme i ca. 4 minutter. Tilsett gulrot, vårløk, ingefær og ananas og la det steke i ytterligere 2-3 minutter. Tilsett kjøttet og sausen, rør godt sammen og server umiddelbart, med risen som tilbehør.

Svin i sursøt saus

TIPS

  • Ønsker du å tilberede kjøttet i airfryer? Følg samme fremgangsmåte som beskrevet over, frem til fritering. Forvarm airfryeren til 200 grader. Fordel ca. halvparten av kjøttet i airfryeren og stek det i ca. 5 minutter. Spray litt olje på kjøttbitene og «rist» gjerne litt på kjøttet. Stek i ytterligere 5 minutter, til kjøttet har et crispy ytre.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med HOFF potetmel. HOFF potetmel er laget av gode norske poteter og er et glutenfritt og naturlig stivelsesprodukt med mange gode egenskaper. HOFF potetmel er merket med NytNorge. Les mer om HOFF potetmel her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine og takk for fantastisk mange gode oppskrifter. Kan jeg bruke denne oppskriften med ferdigstekt svinestek?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste