I dag kan jeg friste med spicy kjøttboller som serveres sammen med en fargerik nudelsalat. Prøv det du også!

Ingredienser

KJØTTBOLLER

600 g kjøttdeig av svin
1 ts salt
1 egg
1 ss potetmel
2 vårløk , finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
3/4-1 rød chili , finhakket
1 ss ingefær , finrevet
2 ss koriander , finhakket
2 ss mynte , finhakket
nykvernet sort pepper

NUDELSALAT

150-200 g risnudler el.
2 hjertesalat eller annen salat, i biter
1 mango , i små terninger
2 gulrot , i tynne strimler
1 rød paprika , i tynne strimler
2-3 vårløk , finsnittet
1 neve salte peanøtter , grovt hakket
frisk koriander , grovt hakket
frisk mynte , grovt hakket
Sriracha (kan sløyfes)

DRESSING

5 ss limesaft
3 ss asiatisk fiskesaus
2 fedd hvitløk , most
1/2-1 rød chili , finhakket
1 1/2 ts ingefær , finrevet
2 ss brunt sukker
2-3 klyper salt

SLIK GJØR DU

Asiatiske kjøttboller og nudelsalat

SPICY KJØTTBOLLER

Ha kjøttdeig og salt i en bolle og rør sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med ertekrok el. Tilsett potetmel og egg, og rør sammen. Ha deretter i vårløk, hvitløk, chili, ingefær og friske urter, og rør til alt er godt blandet sammen. Stek gjerne en «prøvebolle» for å sjekke om du er fornøyd med krydringen. Form farsen til små, jevnstore kjøttboller. Bruk gjerne en måleskje (spiseskje) som du dypper i litt kaldt vann innimellom. Stekes i nøytral olje på alle sider til kjøttbollene er gjennomstekte. Stek kjøttbollene i 2 eller 3 omganger.

DRESSING

Skjær opp hvitløk, chili og ingefær som angitt, og ha i en liten bolle. Smak til med limesaft, asiatisk fiskesaus, sukker og salt til du får en fin balanse mellom det søte, salte og syrlige. La gjerne dressingen få stå å trekke litt slik at de gode smakene får satt seg.

NUDELSALAT

Skjær opp frukt og grønnsaker som angitt, og ha dem i en stor salatbolle. Kok nudlene etter anvisningen på pakken, skyll dem i kaldt vann og ha dem deretter i salatbollen sammen med friske urter. Vend salaten forsiktig sammen og drypp deretter halvparten av dressingen over. Strø hakkede peanøtter over salaten tilslutt, eller server dem ved siden av.

SERVERING

Server nudelsalaten sammen med kjøttbollene (tre dem gjerne på små trepinner, hvis du har), drypp resten av dressingen over, og nyyyt! Dersom du ønsker retten ekstra «hot» kan du også ringle over litt sriracha.

Asiatiske kjøttboller og nudelsalat

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Fantastisk deilige kjøttboller!Og frisk og knasende salat. Butikken var tom for moden mango, men epler funket også. Dressingen var prikken over i’en. Dette er hva jeg vil kalle snadder mat. Passer fint på en kveld en er litt fysen på no godt. Litt ekstra innsats med maten gir enestående gevinst. Takk

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste