I dag kan jeg friste med spicy kjøttboller som serveres sammen med en fargerik nudelsalat. Prøv det du også!
Ingredienser
KJØTTBOLLER
600 g | kjøttdeig av svin |
1 ts | salt |
1 | egg |
1 ss | potetmel |
2 | vårløk , finhakket |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
3/4-1 | rød chili , finhakket |
1 ss | ingefær , finrevet |
2 ss | koriander , finhakket |
2 ss | mynte , finhakket |
nykvernet sort pepper |
NUDELSALAT
150-200 g | risnudler el. |
2 | hjertesalat eller annen salat, i biter |
1 | mango , i små terninger |
2 | gulrot , i tynne strimler |
1 | rød paprika , i tynne strimler |
2-3 | vårløk , finsnittet |
1 neve | salte peanøtter , grovt hakket |
frisk koriander , grovt hakket | |
frisk mynte , grovt hakket | |
Sriracha (kan sløyfes) |
DRESSING
5 ss | limesaft |
3 ss | asiatisk fiskesaus |
2 fedd | hvitløk , most |
1/2-1 | rød chili , finhakket |
1 1/2 ts | ingefær , finrevet |
2 ss | brunt sukker |
2-3 klyper | salt |
SLIK GJØR DU
SPICY KJØTTBOLLER
Ha kjøttdeig og salt i en bolle og rør sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med ertekrok el. Tilsett potetmel og egg, og rør sammen. Ha deretter i vårløk, hvitløk, chili, ingefær og friske urter, og rør til alt er godt blandet sammen. Stek gjerne en «prøvebolle» for å sjekke om du er fornøyd med krydringen. Form farsen til små, jevnstore kjøttboller. Bruk gjerne en måleskje (spiseskje) som du dypper i litt kaldt vann innimellom. Stekes i nøytral olje på alle sider til kjøttbollene er gjennomstekte. Stek kjøttbollene i 2 eller 3 omganger.
DRESSING
Skjær opp hvitløk, chili og ingefær som angitt, og ha i en liten bolle. Smak til med limesaft, asiatisk fiskesaus, sukker og salt til du får en fin balanse mellom det søte, salte og syrlige. La gjerne dressingen få stå å trekke litt slik at de gode smakene får satt seg.
NUDELSALAT
Skjær opp frukt og grønnsaker som angitt, og ha dem i en stor salatbolle. Kok nudlene etter anvisningen på pakken, skyll dem i kaldt vann og ha dem deretter i salatbollen sammen med friske urter. Vend salaten forsiktig sammen og drypp deretter halvparten av dressingen over. Strø hakkede peanøtter over salaten tilslutt, eller server dem ved siden av.
SERVERING
Server nudelsalaten sammen med kjøttbollene (tre dem gjerne på små trepinner, hvis du har), drypp resten av dressingen over, og nyyyt! Dersom du ønsker retten ekstra «hot» kan du også ringle over litt sriracha.
VELBEKOMME!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
Dette var skikkelig godt 🙂
Så bra! Takk for tilbakemeldingen!
Fantastisk deilige kjøttboller!Og frisk og knasende salat. Butikken var tom for moden mango, men epler funket også. Dressingen var prikken over i’en. Dette er hva jeg vil kalle snadder mat. Passer fint på en kveld en er litt fysen på no godt. Litt ekstra innsats med maten gir enestående gevinst. Takk
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen!
Dette var fantastisk godt 🙂
Er det noe jeg kan bruke som erstatning til fiskesaus?
Prøv med litt soyasaus og vann.