I forbindelse med kåringen av Årets matblogger har VGTV laget et portrett av de fem finalistene. I dag er det min tur, og filmen kan du se HER.

Under innspillingen av portrettet valgte jeg å lage en thaisuppe med torsk og reker, hvor norske råvarer møter curry og eksotiske smaker. En kjapp, enkel og god suppe, som du gjerne kan invitere gjester på. Til ca. 4 porsjoner trenger du:

Annonse

Ingredienser

400 g torskefilet , i terninger
200 g rensede reker
1 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i strimler
3 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket (ca.)
nøytral olje
2 gulrøtter , i tynne staver
1 ts frisk ingefær , revet
6 ts currypasta (ca., eller etter smak)
4 dl kokosmelk
4-5 dl kylling-eller fiskekraft (eventuelt buljong/utblandet kylling-/fiskefond)
1-2 neve aspargesbønner , delt i to
½ lime , saften (ca.)
frisk koriander , grovt hakket
jasminris , eventuelt (tilberedt etter anvisningen på pakken)

SLIK GJØR DU

Thaisuppe med torsk og reker

Skjær opp alle ingrediensene som nevnt over, slik at du har det meste klart før du setter i gang.

Fres rødløk, paprika og etter hvert hvitløk og chili i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Legg grønnsakene til side.

Thaisuppe med torsk og rekerHa ca. 1 ts olje i gryten og tilsett currypastaen. La currypastaen frese i oljen i ca. 30 sekunder, og tilsett deretter revet ingefær, kokosmelk og kraften. Tilsett løkblandingen og gulrøttene og gi det hele et oppkok. Smak eventuelt til med mer currypasta. La suppen putre på middels varme i ca. 10 minutter.

Tilsett aspargesbønnene mot slutten av koketiden. Tilsett deretter fisketerningene og la dem trekke med (ikke koke) i ca. 3 minutter, til fisken er ferdig. Tilsett deretter rekene. Suppen er ferdig når rekene er gjennomvarme. Smak til med litt limesaft og eventuelt litt salt, om nødvendig.

Gi retten et dryss av grovt hakket koriander rett før servering. Serveres umiddelbart med ris og/eller godt brød som tilbehør.

TIPS

 • Vær oppmerksom på at currypastaer har ulik styrke, så det kan være lurt å ikke tilsette alt på en gang hvis du ikke er kjent med styrken fra før. Jeg benyttet (Santa Maria) thai red curry i denne suppen. Jeg benytter alltid strøken måleskje i mine oppskrifter.
 • Bruk gjerne det du har tilgjengelig av grønnsaker, og erstatt gjerne aspargesbønnene med brokkoli, sukkererter og/eller squash. Paprikaen kan eventuelt erstattes med eplebiter.
 • Ønsker du en mer markant smak av kokosmelk i suppen kan du erstatte 1-2 dl av kraften med kokosmelk.
 • Du kan benytte det du har tilgjengelig av fisk i denne suppen. Sjømaten kan gjerne byttes ut med kylling.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne skal prøves i helgen! Elsker thaisuppen din med kylling 😀 Bare lurte på – er det noen grunn til at det ikke er fishsauce i denne?

 2. Denne suppen er fantastisk god! Er personlig ikke glad i fiskesupper, men fy søren så godt dette var! Etter dette eeeelsker jeg fiskesuppe og gleder meg til å invitere til middag:) takk for daglig inspirasjon i matveien, Trine!

 3. Hei, Trine!

  Denne super var helt SUPER god! Jeg er en student som aldri har tatt meg helt tid til å lage mat, har gått en del i nudler og lignende, men etter at jeg oppdaget bloggen din har jeg virkelig begynt å nyte å lage mat. Nå lager jeg deilige supper og andre retter som jeg kan ha noen dager fremover, da kan jeg ta meg litt ekstra tid når jeg først skal lage. Tusen takk for fantastisk inspirasjon og gode oppskrifter som er lette å følge!

  – Ellen

 4. Hei Trine!
  Denne ble en knallsuksess hos oss 🙂 jeg reduserte no på væsken, byttet paprika mot litt eple og bønner mot asparges i biter og litt ekstra curry paste og serverte med ris. Kjempegodt!

 5. Hei

  Jeg er ikke så veldig glad i for mye kokosmelk smak, men det går vel greit å bytte ut noe eller alt av kokosmelk med matfløte?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.