
Sashimi av laks er noe av det beste jeg får, og serverer den gjerne i en salat, slik at den metter litt mer. Dette er kjapp og god sommermat, som jeg også laget på God Sommer Norge på TV2 i kveld! Klikk deg gjerne inn HER for å se innslaget. Du kan servere denne salaten som hovedrett til 2-3 eller som smårett til 4.
Ingredienser
SASHIMISALAT
300 g | laksefilet , i skiver på skrå |
150 g | småbladsalat (ca.) |
2 | vårløk , i staver på skrå |
1 | mango, , i skiver |
2 | avokado , i skiver (1 stor eller 2 små) |
frisk koriander | |
sesamfrø , ristet |
PONZUSAUS
1/2 dl | soyasaus |
1/2 | lime , saften (smak til) |
2 ss | riseddik |
1 1/2 ss | sukker (smak til) |
1 | rød chili , finhakket (smak til) |
2 fedd | hvitløk , finhakket (smak til) |
1 ss | frisk koriander , finhakket (smak til) |
SLIK GJØR DU
abBegynn med ponzusausen, slik at alle de gode smakene får satt seg. Bland sammen ingrediensene til sausen i en liten bolle. Smak deg frem til en fin balanse mellom det søte og det syrlige, og tilsett chili og hvitløk etter hvor sterkt du ønsker det. Sausen kan gjerne tilberedes i god tid før den skal serveres.
Rist sesamfrø i en tørr stekepanne og sett til side.
Fordel småbladsalaten og vårløken i en vid bolle med lave kanter, eller direkte på tallerkener. Skjær ut den harde kjernen i mangoen ved hjelp av en mangodeler eller kniv, og del mangoen opp i passende biter, som du fordeler oppå salaten. Del avokadoen i to, ta ut steinen og bruk en skje for å løsne avokadoen fra skallet. Skjær opp i passende biter og fordel oppå salaten.
Så står laksen for tur. Sjømat som skal nytes rå skal i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer før den skal tilberedes, men norsk oppdrettslaks (som Salma og andre vakuumpakkede fileter) kan tas direkte fra pakken. Skjær laksen opp i jevnstore skiver på skrå, ca. 3 mm tykke. Fordel laksen i salaten. Strø de ristede sesamfrøene over laksen og ha over litt fersk koriander.
Serveres umiddelbart med ponzusausen som tilbehør. Drypp gjerne noe av sausen over salaten, og server resten i en liten skål.
VELBEKOMME!
Nydelig – Jeg pleier å lage noe lignende stadig vekk, og dette er snadder ! 🙂