I dag kan jeg friste med en ny variant av pulled pork, som denne gangen har fått følge av en smakfull appelsin- og chilisaus, syltet rødløk og knasende sprø grønnsaker. Prøv den du også! 

Annonse

Ingredienser

PULLED PORK & MARINADE

1,4 kg svinenakke (ca.)
2 appelsiner , saften
40 g fersk ingefær , grovt hakket
½ hvitløk , grovt hakket
1 dl hoisinsaus
3-4 ss srirachasaus eller annen sterk chilisaus
1 dl soyasaus
1 ss sesamolje
2 ss honning
1 dl vann

SYLTET RØDLØK

2 rødløk , i tynne skiver
25 g frisk ingefær , i tynne skiver
2 dl riseddik
5 ss sukker
1/2 rød chili , i tynne skiver
1 klype salt

WOKEDE GRØNNSAKER

4 gulrøtter , i tynne staver
2 røde paprika , i tynne staver
5 vårløk , i tynne staver

TILBEHØR

2 hjertesalat
tortillalefser
frisk koriander

SLIK GJØR DU

PULLED PORK
Ha alle ingrediensene til marinaden i en kjøkkenmaskin med kniver, og kjør til alt er godt blandet. Ha svinenakken i en plastpose og hell marinaden oppi. Pass på at marinaden fordeler seg godt rundt kjøttet, lukk posen og la kjøttet marinere i kjøleskapet i minst 3 timer, men gjerne over natten.

Ha kjøttet og marinaden i en gryte/form med lokk. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Stekes ved 120 grader (over- og undervarme) midt i ovnen, til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 94 grader. Det tok ca. 4 timer på mitt kjøttstykke. Har du større eller mindre kjøttstykke må du hhv. legge til eller redusere steketiden noe. Du kan gjerne redusere steketemperaturen til ca. 110 grader, men da trenger kjøttet enda lengre steketid for å nå ønsket kjernetemperatur. Ta det ferdigstekte kjøttet ut av gryta og ta vare på marinaden. La kjøttet hvile i minst 20 minutter, og dra det deretter fra hverandre med to gafler eller med fingrene. Skal du ikke benytte det umiddelbart bør du dekke det til med aluminiumsfolie eller lignende.

APPELSIN- OG CHILISAUS
Mens kjøttet hviler lager du appelsin- og chilisausen. Ha marinaden i en kjele og la den koke til den begynner å tykne. Smak til med eventuelt mer soyasaus og srirachasaus om nødvendig. Tilsett ca. halvparten av sausen oppi det revne svinekjøttet rett før servering. Server resten av sausen som tilbehør.

SYLTET RØDLØK
Kok opp eddik, sukker, salt og chili. Ha rødløk og ingefær i et syltetøyglass eller lignende og hell eddiklaken over. Avkjøl blandingen og sett den deretter i kjøleskapet i minst 4 timer, men gjerne over natten. (Holdbar et par uker i kjøleskapet.)

WOKEDE GRØNNSAKER
Skjær opp grønnsakene som angitt. Stekes raskt i nøytral olje i varm stekepanne umiddelbart før servering, slik at grønnsakene beholder spensten sin.

ANRETNING
Varm opp tortillalefsene som angitt på emballasjen. Legg et hjertesalatblad på lefsen og fordel pulled pork, wokede grønnsaker og syltet rødløk oppå. Drypp litt appelsin- og chilisaus over, og nyt!

TIPS

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine,

    Kjernetempratur på 94 grader høres mye ut. Stemmer dette? Ser det står ca 65 grader i andre oppskrifter.

  2. Helt fantastisk. Vi var så fornøyd, smakte fortreffelig. Ett spørsmål «Kan mann bruker eplesider edikk istendfor risedikk i syltet rødløk?»

    Takk for så gode oppskrifter. Jeg er blitt litt avhengig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.