Pølser er ikke det det en gang var. I alle fall ikke hvis du får tak i gode, rå pølser. Sist helg fikk en pakke salsiccie fra Jacobs æren av å pryde pizzaen, til glede for både store og små. Prøv du også da vel! Til en stor og en liten pizza trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

1 pizzabunn
1 porsjon tomatsaus
250 g rå pølse , feks Salsiccia fra Jacobs utvalgte
1 mozzarella , i skiver
6-8 cherrytomater delt i to
1 rød paprika liten , i strimler
1 liten rødløk , i ringer
1 neve sorte oliven
frisk basilikum
chiliolje

SLIK GJØR DU

 

Lag pizzadeig og tomatsaus etter oppskriftene. Ca 30 minutter før du skal steke pizzaen setter du pizzasteinen på rist i stekovnen, slik at den rekker å bli glovarm. Det er nemlig helt avgjørende for at du skal få et godt resultat.

Min lille bakerassistent melder seg ofte til tjeneste når det skal lages pizza, og lager gjerne sin egen – med det han liker aller best. Han er ikke så rent lite stolt når han kan nyte selvlaget middag.

Mathias lager gjerne sin egen pizza, og får den akkurat slik han vil ha den.

 

Skjær et hull på tarmen på pølsa og klem ut innholdet. Del det opp i jevne biter på størrelse med små kjøttboller. Du kan selvsagt benytte annen god pølse hvis du heller foretrekker det, eller ikke får tak i Salsiccia. Skjær opp grønnsaker og ost som anvist over slik at du har alt klart.

Når pizzaen skal fylles bør alt være klart på forhånd, slik at pizzasteinen ikke mister så mye varme.

 

Kjevle ut pizzadeigen og bre sausen utover pizzabunnen. Fordel mozzarella, cherrytomater, paprika, pølsekjøttbollene, rødløk og oliven over. Stekes som angitt i pizzabunnoppskriften, på pizzastein ved 250-300 grader, til pizzaen og pølsekjøttbollene er ferdigstekt (etter 7-10 minutter, avhengig av stekeegenskapene til ovnen din). Jeg stekte pizzaen på en glassert pizzastein fra Emile Henry, som er litt hyggeligere å sette på bordet enn pizzasteinen jeg ellers benytter.

En velfylt og mektig pizza!

 

Ha over grovt snittet basilikum (eller oregano) og server umiddelbart, gjerne med en liten klunk chiliolje på.

… og til slutt litt chiliolje!

 

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei,

    jeg var heldig å få en pizza sten fra Emilie Henry til bursdagen min. Har aldri brukt det, så hva er din erfaring? -er nemlig litt usikker på om jeg skal beholde den eller bytte den i noe annet.

    Lurer også på hvordan bruker du den? må den smøres?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.