Pho er en vietnamesisk suppe, som tradisjonelt kan bestå av en sursøt kjøttkraft, risnudler, urter og tynne kjøtt- eller kyllingstrimler. Pho er populær gatemat og nytes gjerne til frokost eller lunsj. Her er min tilnæring til den tradisjonsrike suppen, og jeg har i tillegg tilsatt pak choy (asiatisk kålsort) for å få den til å mette litt mer. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

400 g ytrefilet av storfe eller annet biffkjøtt, i tynne skiver
1 1/2 l god oksekraft
2 stjerneanis
3 nellikspiker
1/2 ts korianderfrø
1/2 ts fennikelfrø
1 liten kanelstang
ingefær , tommeltykk i tynne skiver
1 rød chili , i tynne skiver
1 ss brunt sukker (ca.)
3 ss fiskesaus (ca.)
1 rødløk , i tynne båter
250 g pak choy , i biter
3 vårløk , finsnittet
200 g risnudler
mynte , thaibasilikum og koriander (hvis du har)

SLIK GJØR DU

Pho

Legg kjøttet i fryseren i 15-30 minutter, slik at det blir enklere å skjære det i tynne skiver.

Finn frem en tørr stekepanne, varm den opp på middels temperatur og rist stjerneanis, nellikspiker, korianderfrø og fennikelfrø noen minutter. Nyt den deilige duften som brer seg i rommet og hell krydderne i en stor gryte sammen med oksekraft, kanelstang, ingefær, ca. 2/3 av chilien (uten frø), brunt sukker og fiskesaus. Har du ikke oksekraft kan du benytte oksebuljong eller utblandet oksefond av god kvalitet. Kok opp og la det trekke i ca. 15 minutter, men gjerne enda lengre.

Mens kraften trekker skjærer du opp rødløken i tynne båter og legger i en liten bolle med vann, slik at den blir litt mildere på smak. Vask og rens pak choy, og del den opp i grove biter. Får du ikke tak i pak choy kan du for eksempel benytte kinakål istedet. Skjær også opp vårløken i tynne skiver. Ta det halvfrosne kjøttet ut av fryseren og skjær det opp i tynne skiver.

Sil kraften og kast krydderet. Smak eventuelt til med mer sukker og/eller fiskesaus, til du får en god sursøt kraft. Rett før servering koker du opp kraften på nytt og tilsetter risnudlene. La det koke i ca. ett minutt, tilsett pak choy og rødløk og la det småkoke i ca. et minutt til. Fordel deretter nudler, pak choy og løk i suppebollene, og topp det med de rå biffskivene, vårløk og resten av chilien. Øs over kraft til kjøttet dekkes og topp det hele med friske krydderurter. Den varme kraften gjør at kjøttet varmebehandles og blir helt perfekt. Nytes umiddelbart.

Pho

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Phở spises også gjerne til kvelds. Man vet når det er på tide med kveldsmat. Det dufter herlig fra alle gatehjørner. Kan også lages med kylling. Smaker helt nydelig glovarmt på en fortausrestaurant i Vietnam. ?

    1. Kjøttet legges rått i suppeskålen, og «kokes» når du heller over den kokende varme kraften, se oppskriften. Lykke til!

  2. Denne så kjempegod ut! Men forsto ikke helt hva du gjør med kjøttet etter at du har skåret det i biter. Koker du det sammen med kraften eller steker det i panne?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.