Jeg elsker alt som kan lage seg selv i ovnen på travle hverdager. Denne retten er genial i så måte - laks i en deilig kokosmelksaus med et hint av chili. Mens laksen koser seg i ovnen, koker du risen, fikser grønnsakene og dekker bordet. Kjapt, enkelt og veldig, veldig godt!

Ingredienser

FISKEFORM

600 g laksefilet eller ørretfilet
250 ml kokosmelk
2 ts Sriracha (ca.)
1 lime , finrevet skall
chiliflak
salt og pepper

TILBEHØR

1 rødløk , i tynne båter
nøytral olje til steking
200-250 g brokkolini eller brokkoli
150 g cherrytomater , delt i to
1/2 lime , i båter
koriander (kan sløyfes)
4 porsjoner villris , poteter, risnudler el.

SLIK GJØR DU

Lakseform med kokosmelk og chili

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.

Rør sammen kokosmelk, limeskall, sriracha og hell det i en ildfast form som er ca. 24 cm i diameter. (Sriracha kan eventuelt byttes ut med finhakket rød chili, chilipasta (sambal oelek), chilisaus el. Smak deg frem til du får ønsket smak på sausen.)

Skjær fisken i jevnstore biter, og krydre med salt og pepper på begge sider. Fordel fisken oppi kokosmelksausen, og dryss over et par klyper chiliflak. Stekes i ca. 22 minutter, til fisken er gjennomstekt.

Lakseform med kokosmelk og chili

Mens fisken koser seg i ovnen koker du ris, risnudler, poteter eller annet du ønsker å servere som tilbehør. Skjær også opp grønnsakene som angitt. (Bruk gjerne sesongens grønnsaker, eller det du har tilgjengelig.)

Stek løken i litt nøytral olje til den er blank og myk. Del brokkolini/brokkoli i mindre biter, og la dem steke med i ca. 5 minutter. Tilsett deretter cherrytomatene og la dem surre med til de er gjennomvarme. Krydre med salt og nykvernet sort pepper.

Server laksen sammen med villris (eller annet tilbehør) og grønnsakene. Drypp litt av den deilige sausen over, og ha på litt grovt hakket koriander.

Lakseform med kokosmelk og chili

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg har ikke testet den selv med lett-kokosmelk, men blir nok best på smak og konsistens dersom du bruker en fyldig type. Dersom du tester med lettutgaven vil jeg gjerne høre hvordan det gikk.

   1. Det ble en veldig tynn og vannete saus av Lett kokosmelk. Ville brukt vanlig kokosmelk til denne oppskriften.

 1. Jeg bruker oppskrifter fra deg ofte. God forklaring og mange gode retter av middag og desserter. Lykke til med nominasjonen.

 2. Hva tenker du om å bruke fersk chili istedet for sriracha og chiliflak. Litt mindre forutsigbart, men bør vel funke fint? 1 hel rød chili eller blir det for mye tror du? (Har en chiliplante på terrassen som bugner og trenger å brukes;-)

  1. Har nå oppdatert teksten med følgende: «Sriracha kan eventuelt byttes ut med finhakket rød chili, chilipasta (sambal oelek), chilisaus el. Smak deg frem til du får ønsket smak på sausen.» 

 3. Hadde denne retten til middag i dag. Både store og små likte den kjempegodt, og barna bad om å få den til middag flere ganger. Dei forsynte seg flere ganger, noko som ikkje skjer så altfor ofte når vi har fisk.

 4. Ser helt nydelig ut. Denne skal prøves Men hva tenker du om å butte ut fisken til torsk eller annen hvit fisk? Har en som ikke er så glad i hvit fisk her.

 5. Hei
  Hadde denne til middag i dag, det var virkelig kjempegodt!! Alle dine oppskrifter er supergode! Har enda til gode å ha leget noe fra bloggen din som ikke har vært godt!
  Mvh Elise

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste