Nudelsuppe er en populær favoritt hjemme hos oss. Den smaker aldri likt, for toppingen varierer etter hva vi har tilgjengelig i skuffer og skap. Marinert karbonadedeig eller kjøttdeig setter en god smak på nudelsuppen, som her ellers er toppet med shiitakesopp, gulrøtter, spinat, vårløk og egg. Prøv det du også!

Ingredienser

KRAFT & NUDLER

12 dl grønnsakskraft , buljong eller utblandet fond
1 rød chili , i skiver
1 stilk sitrongress
1 bit frisk ingefær , i skiver
1 ss soyasaus
250 g ramennudler el.

KJØTTET

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ss soyasaus
1 ss hoisinsaus
1-2 ss Sriracha
1 ts riseddik
1 ss sesamolje til steking
1 ss nøytral olje til steking

TOPPING

2 - 4 egg
100-200 g shiitakesopp , i skiver
4 vårløk , finsnittet
2 - 3 gulrøtter , i tynne staver
50 g babyspinat el.
mynte
sesamfrø
chiliflak

SLIK GJØR DU

Ramen med spicy kjøttdeig, shitakesopp, spinat, gulrøtter og mynte

Ha grønnsakskraft eller utblandet fond/buljong i en kjele, og tilsett chili (fjern frøene helt eller delvis dersom du ønsker en mild suppe) og ingefær (ca. på størrelse med en tommel). Bank på sitrongresset med skaftet på en kniv eller lignende for å frigjøre de gode smakene, og ha det i kjelen. La det stå å småkoke i ca. 10 minutter. Sil kraften og smak til med litt soyasaus. Hold kraften varm, men pass på at den ikke fosskoker.

Ha karbonadedeigen i en liten bolle og tilsett hvitløk, soyasaus, hoisinsaus, sriracha og riseddik. Rør godt sammen og stek det i en blanding av sesamolje og nøytral olje. Legg til side.

Kok eggene i ca. 8 minutter og avkjøl dem i kaldt vann. Fjern skallet og del eggene i to. Eller lag soyamarinerte egg etter denne oppskriften.

Rens soppen og skjær den opp i skiver. Stek soppen i en blanding av sesamolje og nøytral olje, til den er gyllen. Legg til side. Skjær opp grønnsakene som angitt. Tilbered nudlene etter anvisningen på pakken.

Finn frem suppebollene (gjerne varme) og ha i nudler, grønnsaker, kjøttblandingen og egg, og hell den rykende varme suppen over. Tilsett sesamfrø, chiliflak (eller sriracha) og urter etter smak, og nyt suppen umiddelbart.

Ramen med spicy kjøttdeig, shitakesopp, spinat, gulrøtter og mynte

TIPS

  • Dersom du får sitrongress til overs kan du putte dem i fryseren slik at du har til neste gang du skal lage kraft eller noe annet godt.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det er noe av det beste jeg har spist på lenge. Barna på 8 og 10 digget den også. Anbefales på det sterkeste

  2. Skogen bugner av sopp. Synd å kjøpe importert sopp når den kan plukkes selv. Har du forslag til sopp som kan erstatte shitake?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste