Nudelsuppe er en populær favoritt hjemme hos oss. Den smaker aldri likt, for toppingen varierer etter hva vi har tilgjengelig i skuffer og skap. Marinert karbonadedeig eller kjøttdeig setter en god smak på nudelsuppen, som her ellers er toppet med shiitakesopp, gulrøtter, spinat, vårløk og egg. Prøv det du også!
Ingredienser
KRAFT & NUDLER
12 dl | grønnsakskraft , buljong eller utblandet fond |
1 | rød chili , i skiver |
1 stilk | sitrongress |
1 bit | frisk ingefær , i skiver |
1 ss | soyasaus |
250 g | ramennudler el. |
KJØTTET
400 g | karbonadedeig eller kjøttdeig |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 ss | soyasaus |
1 ss | hoisinsaus |
1-2 ss | Sriracha |
1 ts | riseddik |
1 ss | sesamolje til steking |
1 ss | nøytral olje til steking |
TOPPING
2 - 4 | egg |
100-200 g | shiitakesopp , i skiver |
4 | vårløk , finsnittet |
2 - 3 | gulrøtter , i tynne staver |
50 g | babyspinat el. |
mynte | |
sesamfrø | |
chiliflak |
SLIK GJØR DU
Ha grønnsakskraft eller utblandet fond/buljong i en kjele, og tilsett chili (fjern frøene helt eller delvis dersom du ønsker en mild suppe) og ingefær (ca. på størrelse med en tommel). Bank på sitrongresset med skaftet på en kniv eller lignende for å frigjøre de gode smakene, og ha det i kjelen. La det stå å småkoke i ca. 10 minutter. Sil kraften og smak til med litt soyasaus. Hold kraften varm, men pass på at den ikke fosskoker.
Ha karbonadedeigen i en liten bolle og tilsett hvitløk, soyasaus, hoisinsaus, sriracha og riseddik. Rør godt sammen og stek det i en blanding av sesamolje og nøytral olje. Legg til side.
Kok eggene i ca. 8 minutter og avkjøl dem i kaldt vann. Fjern skallet og del eggene i to. Eller lag soyamarinerte egg etter denne oppskriften.
Rens soppen og skjær den opp i skiver. Stek soppen i en blanding av sesamolje og nøytral olje, til den er gyllen. Legg til side. Skjær opp grønnsakene som angitt. Tilbered nudlene etter anvisningen på pakken.
Finn frem suppebollene (gjerne varme) og ha i nudler, grønnsaker, kjøttblandingen og egg, og hell den rykende varme suppen over. Tilsett sesamfrø, chiliflak (eller sriracha) og urter etter smak, og nyt suppen umiddelbart.
TIPS
- Dersom du får sitrongress til overs kan du putte dem i fryseren slik at du har til neste gang du skal lage kraft eller noe annet godt.
VELBEKOMME!
Testet ut denne oppskriften i dag, falt veldig i smak her i huset!
Så gøy å høre at oppskriften falt i smak! 🙂
Det er noe av det beste jeg har spist på lenge. Barna på 8 og 10 digget den også. Anbefales på det sterkeste
Så hyggelig å høre! Takk for din tilbakemelding! 🙂
Denne var fantastisk god:) Første, men absolutt ikke siste gang vi prøver denne!
Herlig! 🙂
Skogen bugner av sopp. Synd å kjøpe importert sopp når den kan plukkes selv. Har du forslag til sopp som kan erstatte shitake?