Nudelsalater er populære hjemme hos oss, og med det på menyen sluker 12-åringen frukt og grønnsaker med (nesten) like stor entusiasme som taco og pizza. I alle fall hvis den har en skikkelig hot hot saus. I denne nudelsalaten har jeg gjemt både kylling, hjertesalat, gulrøtter, mango, paprika, agurk, reddiker og vårløk - med friske farger og gode, sunne smaker. Du trenger selvfølgelig ikke å benytte akkurat de samme grønnsakene som meg. Ta det du har, en nudelsalat er nemlig en ypperlig måte å bruke opp grønnsaksrester i. Og restekylling, for den saks skyld. Det hele smaksettes/toppes med en smakfull peanøttsaus som du kan gjøre akkurat så sterk/mild som du vil.

Ingredienser

HOISINMARINERT KYLLING

2-3 kyllingbryst
salt og pepper
nøytral olje til steking
2-3 ss hoisinsaus

NUDELSALAT

3-4 porsjoner risnudler
1-2 hjertesalat , strimlet
2 gulrøtter , i tynne staver
1 mango, , i tynne staver
1 rød paprika , i tynne staver
1/2-1 agurk , i halvmåner
3 vårløk , strimlet
3-4 reddiker , i tynne skiver
1 lime , i båter
1/2 potte koriander og/eller mynte

PEANØTTSAUS

4-5 ss peanøttsmør
1 dl vann
3 ss hoisinsaus
2 ss soyasaus
1 1/2-2 ss Sriracha eller ca. 1 rød chili, finhakket
2 ts sesamolje
2 ts flytende honning eller brunt sukker
1/2 lime

SLIK GJØR DU

Nudelsalat med kylling og peanøttsaus

Sett stekeovnen på 150 grader, over- og undervarme. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og stek dem i middels varm stekepanne på begge sider, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Dersom stekepannen din tåler å stå i stekeovnen kan du steke ferdig kyllingen i den. Hvis ikke legger du kyllingen i et ildfast fat. Fordel ca. 1 ss hoisinsaus oppå kyllingbrystene, og stek dem til de har en kjernetemperatur på 67 grader. Det tar ca. 15 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor lenge du har stekt dem på forhånd. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering (og da vil også kjernetemperaturen øke noe). Skjær kyllingen opp i skiver. Alternativt kan du steke kyllingfileten oppskåret i strimler/terninger eller benytte grillet kylling.

Varm opp vann, peanøttsmør og hoisinsaus opp mot kokepunktet og rør sammen. Smak til med sriracha (eller finhakket chili), soyasaus, honning, sesamolje og limesaft til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Dersom sausen er litt tykk tilsetter du litt mer vann. Sett sausen til side.

Kok risnudlene etter anvisningen på pakken og skyll dem i kald vann. Skjær opp ingrediensene til salaten som angitt og ha dem i en vid bolle eller lignende sammen med risnudlene og kyllingen. Vend salaten sammen, eller anrett hver ingrediens for seg slik jeg har gjort på bildet over. Fordel ca. halvparten av peanøttsausen oppå salaten og server resten ved siden av. Gi salaten et dryss av grovt hakket koriander (og/eller mynte) og cashewnøtter, og server den sammen med noen limebåter.

Nudelsalat med kylling og peanøttsaus

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. 150 grader over- og undervarme. Kan evt. økes opp mot 175 grader dersom du ønsker at det skal gå litt raskere.

  1. Dette var en veldig god og enkel peanøttsaus. Jeg synes den mangler litt syre. 2-3 teskjeer eplecidereddikk gjorde den helt perfekt

  2. Denne har jeg laget 5 ganger nå, og hele familien (store og små) elsker den! Tusen takk for en nydelig oppskrift! Passer perfekt hele året, men spesielt som middag på varme sommerdager. Anbefales på det sterkeste!

  3. Har laget denne et par ganger nå og alle som har smakt den synes det er en favoritt! Er som sommeruller i en skål, perfekt til varme dager.

  4. Hei! Fikk veldig lyst til å lage denne til middagsgjestene våre på lørdag. Men lurer på: Skal kjøttet være varmt når det serveres i salaten?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste