Jeg har fått dilla på thaisalater, og denne varianten med nudler og tynne skiver av biffkjøtt er en av favorittene. Det hele toppes av en smaksrik og litt hot chilisaus. Akkurat slik jeg vil ha den.

Ingredienser

BIFFEN

400 g ytrefilet av storfe el.
1 ss soyasaus
salt og pepper
nøytral olje

CHILISAUSEN

1 rød chili , finhakket
1-2 fedd hvitløk , finhakket
1 klype salt
3 ts brunt sukker (smak til)
3 ss limesaft (smak til)
1-2 ss asiatisk fiskesaus (smak til)
2 ss vann

SALATEN

150 g risnudler
1 hjertesalat , finsnittet
1 liten rødløk , i tynne strimler
1 mango, , i strimler
1 agurk , i "halvmåner"
1-2 gulrot , i strimler
2 reddiker , i tynne skiver
10 cherrytomater , delt i to
frisk koriander , grovt hakket
frisk mynte , grovt hakket
5 ss peanøtter (usaltede)
1 lime , i båter

SLIK GJØR DU

Nudelsalat med biff og chilisaus

Del kjøttet i to slik at du har to tykke, jevnstore biffer. Pensle kjøttet med soyasaus og krydre med salt og pepper. Stekes i varm stekepanne med nøytral olje, 2-3 minutter på hver side. Ta kjøttet ut av stekepannen og la det hvile mens du gjør klar resten av salaten. Rett før servering skjærer du opp biffene i tynne skiver.

Ha chili, hvitløk, salt og sukker i en morter og støt det til en mos. Tilsett de øvrige ingrediensene og smak deg frem til en fin balanse mellom det søte, salte og syrlige. (Alternativt kan du lage chilisausen med en stavmikser eller lignende.)

Kok risnudlene etter anvisningen på pakken, skyll dem i kaldt vann og la dem renne av.

Skjær opp ingrediensene til salaten som angitt og ha dem i en vid, lav bolle. Tilsett deretter risnudlene, koriander, mynte og halvparten av chilisausen og vend salaten forsiktig sammen. Fordel kjøttet oppå salaten og dryss deretter de hakkede peanøttene over. Server resten av chilisausen og limebåter som tilbehør.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Javisst er det reddiker på bildet. Jeg har oppdatert oppskriften nå, men det er ingen krise om du ikke har reddiker tilgjengelig. Lykke til! 🙂

  1. Hei har så lystå prøve å lage nudelsalat med biff. Eg lure på om nudlene skal serveres varme på toppen av salaten sammen med varm biff , eller skal alt være kaldt? Eller skal bare biffen være varm oppe. Er set behov for å servere tynne crispy rugbrød flak? Eller blir det smør på flesk.

  2. Må bare fortelle om in søster. Som ikke var god til å lage mat. Men det var før hun oppdaget Trines matblogg og Trines kokebøker! En uendelig forskjell ! Jeg er familiens kokk, men også jeg henter ideer fra deg, så også i kveld, hvor det blir østers til forret, en asiatisk salat med biff og karamellpudding til dessert, den er alltid en vinner selv om den kanskje ikke passer så godt til resten av menyen.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste