Masala chai er en deilig aromatisk krydderte tilsatt melk, som opprinnelig kommer fra India. Du kjenner den kanskje best som "chai latte" fra kaffebaren? Du lager den enkelt selv, og kan justere den etter smak og behag. Hemmeligheten bak en god masala chai er å benytte hele krydder. Slik gjør jeg det.

Ingredienser

2 dl vann
1 liten kanelstang
1 liten bit ingefær , i skiver
1 stjerneanis
2 kardemommekapsler
4 nellikspiker
4 pepperkorn
2 - 3 ts flytende honning eller brunt sukker
1 1/2 ss sort te
3 dl helmelk
malt kanel til dekor

SLIK GJØR DU

Chai latte

Støt kardemommefrø, nellik og pepper grovt. Kok opp vann, krydder og ingefær og la det trekke i 5 minutter. Tilsett te og la det trekke i ytterligere 5 minutter. Ha i honning og halvparten av melken og varm opp mot kokepunktet, men uten at det koker. Kjør resten av melken i en melkesteamer (eller stavmikser/visp). (Varm den opp mot kokepunktet før du steamer den dersom du ikke har en steamer som varmer opp melken.)

Sil teblandingen og fordel den i to glass/kopper og hell den steamede melken over. Strø gjerne litt malt kanel på toppen og server umiddelbart.

Chai latte

Masala chai kan gjerne serveres kald, med kald steamet melk og isbiter.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste