Laks (eller ørret), nudelsalat og en spicy chilisaus er en fantastisk match, og kan fort bli familiens nye fiskefavoritt.
Ingredienser
LAKS & RISNUDLER
600-700 g | laksefilet eller ørret |
salt | |
nøytral olje til steking | |
4 porsjoner | risnudler |
1 neve | cashewnøtter , grovt hakket |
SPRØ GRØNNSAKER
1 | rødløk , i tynne båter |
2 | gulrøtter , i tynne strimler |
1 | rød paprika , i tynne strimler |
4 | vårløk , finsnittet |
koriander (kan sløyfes) |
CHILISAUS
2-3 fedd | hvitløk , finhakket |
1-2 ts | ingefær , finrevet |
1-2 ss | Sriracha , smak til |
2 ss | honning , smak til |
2-3 ss | asiatisk fiskesaus , smak til |
1 | lime (saften), smak til |
3 ss | nøytral olje |
SLIK GJØR DU
Mål opp og bland sammen alle ingrediensene til chilisausen. Smak til slik at du får en fin balanse mellom det syrlige, sterke og søte.
Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Bruk gjerne et juliennejern på gulrøttene, hvis du har. Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne, hakk dem grovt og legg til side.
Del fisken opp i jevnstore porsjonsstykker. Stek fisken i nøytral olje i ca. 3 minutter på den ene siden på middels varme, til den har en fin stekeskorpe. Snu fiskestykkene og la dem steke ferdig på den andre siden også. Pass på at du ikke steker fisken for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres. (Fisken kan også bakes i ovnen, se denne oppskriften for fremgangsmåte.)
Kos risnudlene etter anvisningen på pakken.
Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett paprika, gulrøtter og vårløk, og la det stå å surre på middels temperatur til grønnsakene er gjennomvarme, og fortsatt har litt «spenst».
Vend sammen nudler, grønnsaker og ca. halvparten av chilisausen. Servér laksestykkene oppå nudelblandingen og drypp gjerne litt av sausen over. Gi retten et dryss av cashewnøtter og frisk koriander – og nyt den umiddelbart. Server resten av chilisausen som tilbehør for de som liker det ekstra spicy.
TIPS
- Denne retten kan varieres etter smak og behag, og det du har tilgjengelig av for eksempel grønnsaker. Fisken kan gjerne erstattes med reker eller kylling, og risnudlene kan erstattes med andre typer nudler eller ris.
VELBEKOMME!
Har du testet ut søkefeltet på bloggen? Her kan du skrive inn ingredienser du ønsker å benytte, og få opp oppskrifter som inneholder nettopp disse ingrediensene. Prøv det du også og bruk opp det du har i skuffer og kjøleskap – slik at vi sammen kan være med på å bidra til redusert matsvinn!
Skal det ikke være chili i en chillisaus?
Joda, Sriracha er en sterk chilisaus.
Du har mange knallgode rettar, men denna er sikkert det beste eg nokon gang har smakt
Å, takk for hyggelig tilbakemelding!
Veldig fin oppskrift, tusen takk Trine!
Så gøy å høre at den falt i smak!
Tusen takk for en nydelig oppskrift 🙂 Dette var fantastisk godt 🙂
Så kjempegodt det varTusen takk for maten Trine
Så bra! Takk for tilbakemelding!
Denne retten så sykt god ut og er noe jeg helt klart må teste ut. Driver å lærer meg å lage mat og fått tilbake gleden av å lage mat. Bloggen din virker virkelig inspirerende og her vill jeg nok få mange bra og gode tips til mat jeg kunne tenke meg å lage.
Takk for hyggelig tilbakemelding – og lykke til videre på kjøkkenet! 🙂
Supergod, mannen min som ikke er fan av fisk, syntes også det
Bruker oppskriftene dine nå 3-4 ganger i uken, så glad for nye ideer
Reklamerer for bloggen din når det passer seg
Hei! Hva kan man gjøre hvis man ikke får tak i sriracha?
Kjempegod rett! Prøvde den i dag og er kjempefan av bloggen din!
Denne retten ble en stor suksess i vår familie, veldig fint at hver enkelt kan bestemme selv hvor sterk retten skal være. Ekstra godt å dryppe litt ekstra chilisaus oppå den stekte laksen. Har også laget Key lime pie til dessert.
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂
Fantastisk god 🙂 Alle i familien digger denne oppskriften
Absolutely delicious! Really looking forward to trying some more of your recipes now 🙂 tusen talk!
Thanks! 🙂
Takk for en ny god rett. Vi blir nok til å lage den flere ganger
Dette er vår absolutte lakse favoritt! Første gang jeg laget den ble tilbakemeldingen 10/10 score :-)Alltid stor glede når denne er på menyen!
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Den er en favoritt hjemme hos oss også! 🙂