Lag en kjapp, enkel og smakfull lakserett med ponzusaus og deilig tilbehør til middag. Laksen får blant annet følge av spicy brokkoli, som rett og slett er chilimarinert brokkoli bakt i ovnen, og deretter toppet med litt ponzusaus. Kombinasjonen brokkoli, chili og ponzusaus er magisk, og smaker også godt alene, på en buffet eller som tilbehør til grillmaten.

Ingredienser

LAKS & TILBEHØR

600-700 g laksefilet
salt og pepper
nøytral olje til steking
4 porsjoner risnudler , poteter, ris el.
sesamfrø

OVNSBAKT SPICY BROKKOLI

1 brokkoli
3/4 dl olivenolje
1 fedd hvitløk , i skiver
1 rød chili , i skiver
flaksalt
3 ss ponzusaus

EPLE- & AGURKSALSA

1/2 agurk , i små terninger
1 eple , i små terninger
1/2 lime , saften (smak til)
frisk koriander , grovt hakket (hvis du har)

PONZUDRESSING MED CHILI

1/2 dl ponzusaus
1 ts extra virgin olivenolje
1 ts Sriracha
1 ts brunt sukker

SLIK GJØR DU

Laks med spicy brokkoli og ponzusaus

OVNSBAKT SPICY BROKKOLI

Sett stekeovnen på 250 grader, over- og undervarme.

Ha olivenoljen i en liten kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen, tilsett chili og hvitløk og la det stå å trekke noen minutter. Skjær brokkolien i jevnstore buketter og del dem deretter i to. Fordel dem med snittflaten ned (med litt mellomrom mellom hver) på et bakepapirkledd bakebrett. Sil chilioljen og drypp ca. 2/3 over brokkolien og krydre med litt flaksalt. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter, til brokkolibukettene har tatt litt farge og er passe mør. Snu på brokkolibukettene etter ca. halvgått tid. Ha brokkolien over på et fat og drypp resten av chilioljen og ponzusausen over. Dersom du ønsker en ekstra spicy variant kan du også tilsette litt av chilien fra chilioljen. Brokkolien kan serveres varm eller kald, men smaker best varm til denne retten.

Kok risnudler/ris etter anvisningen på pakken eller kok potetene møre.

Laks med spicy brokkoli og ponzusaus

EPLE- OG AGURKSALSA

Mens brokkolien koser seg i ovnen lager du eple- og agurksalsaen. Skjær eple og agurk i små, jevnstore terninger og ha i en liten bolle sammen med litt grovt hakket koriander. Drypp over litt limesaft og vend forsiktig sammen. Tilsett gjerne også litt mango i terninger, hvis du har.

PANNESTEKT LAKS

Del fisken opp i jevnstore porsjonsstykker. Krydre laksen med salt, pepper og strø over litt sesamfrø. Stek fisken i nøytral olje i ca. 3 minutter på den ene siden på middels varme, til den har en fin stekeskorpe. Snu fiskestykkene og la dem steke ferdig på den andre siden også. Pass på at du ikke steker fisken for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt.

PONZUDRESSING MED CHILI

Rør sammen ingrediensene til ponzudressingen, og smak deg frem til en fin balanse mellom de ulike smakene (eller bruk ferdig ponzu på flaske).

SERVERING

Server laksen sammen med risnudler/ris, spicy brokkoli og eple- og agurksalsaen. Drypp litt ponzudressing med chili over fisken og risnudlene – og nyyyt! Dersom du ønsker en mildere variant kan du droppe å lage ponzudressing med chili og benytte ponzusausen rett fra flasken.

Laks med spicy brokkoli og ponzusaus

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne retten var veldig god, som så mange andre av oppskriftene dine. Har cøliaki så brukte glutenfri soya saus med litt sitron i . Vet ikke om dette for samme resultat men smakte godt! Brokkolien ble helt fantastisk

 2. Denne ser kjempegod ut, skal prøves i morgen!
  Har du ett tips for oppbevaring av brunt sukker? Det blir fort en «murstein», uansett hvor godt jeg pakker inn

  1. Jeg pleier å sette på klips, slik at posen blir helt tett (tapen går fort opp) og setter den deretter i kjøleskapet. Da holder den seg myk og fin lenge! Lykke til med lakseretten!

 3. Når min kjære sier »snadder» ved middagsbordet, så vet jeg at det er skikkelig suksess, og det sa han! 🙂

 4. Denne er helt suveren, men en ting undrer meg:
  Risnudlene limer seg fast (verre enn pasta) . Idag helte vi Ponzudressing over nudlene og da var problemet løst.

  Vårt tips er : skriv det inn i oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste