På bloggen er det i dag mer enn 2000 oppskrifter, og selv om jeg har en rimelig grei oversikt over en stor del av disse, så er det ikke til å unngå at noen går litt i glemmeboken, som for eksempel denne kyllingsuppen fra 2012. Tidligere i denne uken fikk jeg en hyggelig kommentar fra en av mine lesere: "Dette er desidert den beste suppen jeg har smakt! Har servert den til flere venner, og alle spør om oppskriften. Elsker den!" Suppen kom på middagsmenyen hjemme hos oss allerede dagen etter, riktignok i en noe justert versjon, men minst like god. Suppen er krydret med karri - et blandingskrydder med gurkemeie, koriander, kajennepepper, pepper, muskat, ingefær, kanel, nellik, sennep, kardemomme og spisskummen - som gir suppen en deilig smak og en fin farge.

Annonse

Ingredienser

SUPPEN

3 kyllingfileter , i strimler
1 boks kokosmelk (400 g)
1 rødløk , i tynne båter
3 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket (smak til)
1 ss tomatpuré
2 ss karri (ca.)
1 boks hermetiske tomater (400 g)
2 store gulrøtter , i små terninger
1 syrlig eple , i små terninger
5 dl vann (smak til)
2 ss kyllingfond (smak til)
1 1/2 dl matfløte , melk eller fløte
1 ts sukker (smak til)
1/2 lime (smak til)
salt og pepper

TILBEHØR

frisk koriander
yoghurt , rømme eller creme fraiche
4 nan og/eller litt ris

SLIK GJØR DU

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Ha 1-2 ss av det øverste, faste laget i kokosmelkboksen i en gryte, og stek løken et par minutter, til den er blank og myk. Tilsett deretter hvitløk og chili, og la det surre med et par minutter – før du tilsetter karri og tomatpuré. La det surre med i ca. ett minutt, og tilsett deretter resten av kokosmelken, hermetiske tomater, gulrøtter, eple, vann og matfløte. Smak til med kyllingfond, og la suppen småkoke uten lokk i ca. 15 minutter, til gulrøttene er møre. Smak deretter til med sukker, limesaft, salt og pepper. Tilsett eventuelt også litt mer karri hvis du synes suppen er litt tam, og eventuelt også litt mer kyllingfond.

Mens suppen koker steker du kyllingstrimlene raskt i litt nøytral olje, til de har fått litt farge på alle sider, men ikke så lenge at de er helt gjennomstekt. Ha kyllingen i suppen mot slutten av koketiden, og la den trekke med til den er ferdig.

Gi gjerne suppen et dryss av frisk koriander, og server den rykende varm, med nan eller annet godt brød som tilbehør.

TIPS

  • Husk at karri* har ulik styrke, så her er det viktig å smake seg frem til suppen har passende styrke for deg og dine. Dersom du likevel synes suppen blir litt sterk, eller hvis du skal servere den til barn, kan du gjøre den mildere ved å tilsette litt mer matfløte, eventuelt en klatt rømme/matyoghurt/creme fraiche på toppen.
  • Kyllingfond kan erstattes med 4-5 dl godt redusert kyllingkraft (da dropper du selvsagt vannet) eller kyllingbuljongterninger. Smak deg frem til du får ønsket kyllingsmak på suppen din.
  • Gulrøttene kan eventuelt erstattes med søtpotet.
  • Dersom du ønsker at suppen skal mette litt mer kan du eventuelt tilsette ca. 300 g ferdigkokte linser mot slutten av koketiden, eller servere en liten bolle ris ved siden av.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei. Jeg laget denne deilige og mettende suppen til middag i dag. En ting jeg lurer på; det skal brukes 1-2 ss kokoskrem, men resten av boksen blir ikke brukt!? Blir litt sløsing å åpne en boks.. Kunne kanskje ha brukt resten i suppen?

    1. Selvsagt skal resten av kokosmelken med i suppen. En glipp fra min side som jeg bare må beklage. Har rettet opp nå. Takk for at du sa ifra. 🙂

  2. Hei 🙂 Dette så nydlige ut, og jeg skal definitivt prøve den! Tror du det går greit å droppe kyllingen, eller blir det for lite mat? Jeg kan jo erstatte noe av det med linser som jeg ser du foreslår. Kyllingkraft kommer jeg fortsatt til å bruke 🙂

  3. Du har gjort det igjen Trine! Enda en deilig suppe som skal bli med i familiens middag rotasjon. Jeg hadde bare kyllinglår fileter men de funket like bra. Ellers fulgte jeg oppskriften akkurat som du skrev. Tusen takk.

  4. Fikk servert denne nydelige suppen på en damekveld i går 😉 Virkelig smakfull !! Ble servert med hvitløksbrød til, deilig. Jeg tåler ikke så godt løk, men her var den godt innkokt og smaken var i suppa 😉 Helt klart en vinner til neste treff !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.