Kylling tikka masala er en favoritt her hjemme. Kyllingen marineres i yoghurt tilsatt en deilig indisk krydderblanding og sitron, og serveres deretter i en smaksrik, kremet tomatsaus. Jeg har den siste tiden testet ut ulike varianter, og det ble til slutt denne oppskriften gikk helt til topps. Serveres med basmatiris, raita, mangochutney og nan. Har du tid anbefaler jeg å lage nan selv - link til oppskrift og video finner du nedenfor.

Ingredienser

KYLLING & MARINADE

900 g kyllinglårfilet eller kyllingbryst
100 g yoghurt naturell
2 ss sitronjuice
3 fedd hvitløk , most
1 ss ingefær , finrevet
3 - 3 1/2 ts tandoori masala
1 1/2 ts garam masala
1 ts flaksalt

TOMATSAUS

2 løk , i små terninger
2 - 3 ss smør
2 fedd hvitløk , most
1 ss ingefær , finrevet
1 ss frisk koriander , finhakket
1 ss tomatpuré
2 ts garam masala
2 ts paprika
1/2 - 1 ts chilipulver
3/4 ts grønne kardemommekapsler eller ca. 1/2 ts malt kardemomme
400 g hermetiske tomater , hakkede
1 plommetomat , i små terninger
1 - 2 dl kyllingkraft
1 dl kremfløte

RAITA

150 g yoghurt naturell
1 - 2 plommetomat , i små terninger
1/4 agurk , i små terninger
1/4 rødløk , i små terninger
frisk koriander , grovt hakket
salt og pepper

TILBEHØR

5 porsjoner basmatiris
3 - 5 nan
5 ss mangochutney
50 g cashewnøtter , grovt hakket
frisk koriander

SLIK GJØR DU

KYLLING & MARINADE

Finn frem en bolle og rør sammen ingrediensene til marinaden. Skjær kyllingen opp i jevnstore biter på ca. 4 x 4 cm. Bruk gjerne utbenet kyllinglår, men kyllingbryst går også fint. Ha kyllingen i marinaden og vend det sammen, slik at alle kyllingbitene er dekket av marinaden. La det marinere i minst en time, men gjerne over natten (oppbevares i kjøleskapet).

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme. Finn frem en ildfast form som er ca. 32 x 24 cm. Fordel kyllingen og marinaden i formen og spre det litt utover slik at ingen kyllingbiter ligger oppå hverandre. Stekes på midterste rille i ca. 20 minutter.

TOMATSAUS

Mens kyllingen koser seg i ovnen lager du sausen. Skjær opp grønnsakene som angitt. Ha kardemommekapslene i en morter og støt dem noen sekunder, til det ytterste laget løsner. Plukk det vekk og støt kardemommefrøene til de er knust. Stek løken i smøret, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk, ingefær og hakket koriander mot slutten av steketiden. Tilsett deretter tomatpure, krydder, hermetiske og friske tomater, og gi det hele et oppkok. Tilsett kyllingkraft (eller utblandet fond/buljong) til du får ønsket konsistens på sausen. La det stå å surre i ca. 10 minutter, og tilsett deretter kyllingen (og marinaden fra formen) og kremfløten. Gi det hele et forsiktig oppkok og la det stå å trekke til kyllingen er gjennomkokt. Smak eventuelt til med salt og mer krydder, om nødvendig.

Kylling tikka masala med raita

RIS & RAITA

Mens sausen surrer koker du ris etter anvisningen på pakken.

Deretter står raitaen for tur. Skjær opp grønnsaker og koriander som angitt, og ha i en liten bolle. Tilsett yoghurt til du får ønsket konsistens, og smak deretter til med salt og pepper.

SERVERING

Server kylling tikka masala sammen med ris, raita, mangochutney, nan og en kvast frisk koriander – og nyyyt!

TIPS

  • Vær oppmerksom på at krydder (og spesielt krydderblandinger) kan ha ulik styrke. Jeg har benyttet krydderblandinger og krydder fra dagligvarebutikker. Dersom du kjøper krydder fra etniske butikker kan det være lurt å holde igjen litt på krydderet og heller spe på med litt mer etter hvert (smak deg frem).
  • Kremfløten kan gjerne erstattes med kokosmelk (ikke lett type).
  • Dersom du ønsker å lage en vegetarisk variant kan du sjekke ut denne oppskriften.

Kylling tikka masala med raita

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! De krydderne du bruker (garam masala og tandoori), er det typisk krydderblanding på glass (Toro/hindu) du bruker, eller er det poser eller lignende?

    1. Ja, jeg har brukt krydderblanding på glass (Santa Maria), og ser at både Toro og Hindu tilbyr det samme.

  2. Meget bra! Har justert den med en ts korianderpulver og en ts bukkehornsfrø. Freser også alle krydderne i olje før løk og smør ryker oppi. Får utvikle seg enda mer da ☺️

  3. I dag er altså femte lørdag på rad at vi koser oss med denne retten, det må sies å være et kvalitetsstempel! Vi elsker denne retten! 🙂 Men jeg lurer på; væsken som skilles ut i formen med kyllingen, skal den siles av eller bli med oppi gryta? Takk for all god mat du har bidratt til, og god helg!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste