I dag lanseres TRINES MAT 2, og det feirer jeg ved å dele en av oppskriftene fra den nye kokeboken, nemlig kylling satay med peanøttsaus og mangosalat. Jeg hadde egentlig planer om å lage en helt ny oppskrift til dere til i dag, men jeg har hatt en helt enorm pågang med eposter, telefoner, intervjuer og denslags de siste dagene, så noen matlaging og fotografering har det slett ikke blitt tid til. Oppskriften er tidligere publisert her og er kjempepopulær på bloggen, men er blitt endret litt på og har fått nye bilder. Jeg håper den faller i smak!

Annonse

Ingredienser

KYLLING OG MARINADE

700 g kyllingfilet
1 dl ketjap manis (søt soyasaus)
1 ss sambal oelek (chilipasta)
2 ss nøytral olje
1 ss sesamolje
1 ss frisk ingefær , revet
1 fedd hvitløk , finhakket
frisk koriander , finhakket
12-16 grillspyd

PEANØTTSAUS

1 1/2 dl vann
150 g peanøttsmør , grov type
resten av marinaden

SPICY MANGOSALAT MED AGURK

1 stor mango , i terninger
1/2 agurk , i terninger
3 vårløk , finsnittet
1/2 rød chili , finhakket
1 ts frisk ingefær , revet
1/2 lime , saften (smak til)
frisk koriander , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Bland sammen ingrediensene til marinaden.

Skjær kyllingfiletene i ca. 1 cm tykke skiver på langs, og tre dem på spyd på langs. Pensle kyllingen med marinaden og la det stå å trekke til seg alle de gode smakene i ca. 30 minutter. Stek kyllingspydene i grillpanne eller i en stekepanne på middels varme, til kyllingen har fått en fin stekeskorpe på alle sider og er gjennomstekt. Ta vare på marinaden som har samlet seg i bunnen av fatet kyllingspydene har ligget på.

Kok opp vannet, tilsett peanøttsmøret og rør det hele godt sammen. Tilsett marinaden, rør godt og la sausen stå å putre noen minutter. Tilsett eventuelt mer vann dersom du synes at sausen er for tykk.

Skjær opp ingrediensene til salaten og vend den forsiktig sammen. Dette kan gjerne gjøres på forhånd slik at alle de gode smakene får tid til å sette seg.

Server grillspydene umiddelbart med peanøttsausen og salaten som tilbehør. Ønsker du en mer mettende rett kan du eventuelt servere ris og/eller pitabrød som tilbehør.

Kylling satay med peanøttsaus og mangosalat

TIPS

 • Du kan gjerne grille kyllingspydene på utegrillen. Dersom du benytter trespyd må du bløtlegge dem i vann i minst 20 minutter først. Grill deretter spydene på sterk varme, ca. 2-3 minutter på hver side. Legg gjerne litt aluminiumsfolie under trespydene slik at du unngår at de tar fyr.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Takk for nok en fantastisk kokebok – den vil bli mye brukt! Har allerede laget den fargeglade bønnegryten (nydelig) og er igang med brød.

 2. Hei! Jeg skal ned og kjøpe meg boka di etterpå. Gleder meg til å kose meg med den i helgen.
  Nå jeg lager satayen din hiver jeg oppi en halv boks med kokosmelk (kokoskremen) i peanøttsausen. Det blir helt nyyydelig 🙂

 3. Denne oppskriften var helt topp. Kyllingen ble saftig og mør, og mangosalaten satte prikken over ien. Den var bare kjempe god!

 4. hei Trine
  Takk for en fin blogg, som jeg bruker ofte.
  Jeg har akkurat laget sataykylling med peanøttsaus og mangosalat. Jeg har et lite spørsmål. I oppskriften står det: «ta vare på marinaden som har samlet seg i bunnen av fatet kyllingspydet har ligget i». Denne resten av marinaden skal bruke i peanøttsausen.
  Jeg har lært at marinade som har vært i kontakt med rått kjøtt skal kastes.
  Med tanke på det fokuset som har vært på resistente bakterier i kylling, virker det rart med gjenbruk av marinaden som rå kylling har ligget i.
  Jeg delte marinaden i to skåler, da jeg laget den. Den ene brukte jeg til å pensle kyllingen med og den andre i peanøttsausen. Det var mer enn nok marinade til begge deler.
  Mvh Elizabeth Hernholm

 5. Hei! Ser at dine oppskrifter, og bilder blir lagt ut på matprat av andre, vet ikke om dette er helt innafor. Jeg ville i hvertfall følt meg litt snytt om folk stjal arbeidet mitt på den måten. Skal sies at jeg ikke får gått inn på selve linkene og bare ser forsidene, så det kan jo hende du krediteres i selve innlegget, men det får jeg ikke sjekket.

  Finner både sconsene, soyamarinert laks og kylling satay der ved første øyekast.

  Hilsen nattevakta som planlegger ukesmenyen 🙂

 6. Hei
  Jeg elsker sataysaus men jeg liker den som er kremet best. Hva tror du om å tilsette yoghurt naturell i denne sausen (i stedenfor kokosmelk/-krem)?

 7. Hei! Har du tips til hva jeg kan erstatte peanøttsmør med for en som er ekstremt allergisk mot peanøtter, men ikke andre nøtter? Har fått tips om både cashewnøttsmør og solsikkesmør, men hva smaker best / mest likt originalen?

 8. Hei, takk for oppskrift på nydelig kveldsrett. Har ett spørsmål, er denne retten glutenfri?

 9. Prøvde denne oppskriften i dag, og det var helt nydelig. Tusen takk for enkel oppskrift på det som nå vil bli fast innslag på helgekosen fremover!

 10. Vurderer denne som en av smårettene til konfirmasjon. Er det OK å lage kvelden før og varme opp før servering ?

 11. Lager denne igjen og igjen.. Fantastisk å «skeie ut» med denne deilige retten nå i disse julemattider <3 Også servert denne på 17. Mai med kun lovord fra gjestene <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.