Kylling korma er en rett som har sitt opphav fra Sør-Asia, men som finnes i utallige variasjoner. Kyllingen skal egentlig marineres et par timer før den skal stekes, men det har jeg sjelden tid til i hverdagen. Jeg har derfor «juksa litt» og laget en kjapp hverdagsvariant isteden. Som tilbehør serverer jeg gjerne en frisk salat, nan, ris og mangochutney.

Ingredienser

KYLLING KORMA

600-700 g kylling , lårfilet eller bryst
2-3 ss garam masala
nøytral olje til steking
1 rødløk , i tynne båter
3 fedd hvitløk , finhakket
1 rød paprika , i tynne strimler
2 ss tomatpuré
2 ss ingefær , finrevet (ca.)
1 ts gurkemeie
1/2 ts spisskummen
1/2 ts chiliflak
1 laurbærblad
4 kardemommekapsler , knust
4 dl kokosmelk
1 dl vann
1 ss kyllingfond
1-2 ts brunt sukker
salt og pepper
150 g matyoghurt eller creme fraiche (ikke lettutgaven)
50 g mandler , finhakket
frisk koriander , grovt hakket

TOMATSALAT

200 g tomater , i biter
1/2 agurk , i biter
1/2 rødløk , i små terninger
1/4-1/2 rød chili , finhakket
75 g cashewnøtter
frisk koriiander , grovt hakket
1 lime
1-2 klyper sukker
1-2 klyper salt

TILBEHØR

4 porsjoner basmatiris
nan
mangochutney

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle grønnsakene til gryteretten. Del opp kyllingen i jevnstore biter på ca. 3 x 3 cm. Bruk helst kyllinglårfilet, for da får du det saftigste resultatet. Krydre kyllingen med ca. 1 ss garam masala og stek den raskt i litt nøytral olje (gjerne i to omganger), til den er gyllen på alle sider. Kyllingen skal ikke være gjennomstekt.

Ha litt nøytral olje i en gryte og stek løken på middels varme til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og paprika mot slutten av steketiden, og la det surre med. Ha deretter i tomatpuré, ingefær, 1 ss garam masala, gurkemeie, spisskummen, chiliflak og laurbærblad, og la det stå å surre på middels varme i 1-2 minutter. Knus kardemommekapslene i en morter, fjern skallet og ha kardemommen i gryta (bruk eventuelt litt malt kardemomme hvis du ikke har kardemommekapsler). Tilsett deretter kokosmelk, vann og kyllingfond, kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter.

Ha kyllingbitene i gryta og la dem trekke med på svak varme i 5-10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Tilsett yoghurt (se tips) og hakkede mandler mot slutten av trekketiden, og smak til med sukker, salt og pepper, og eventuelt litt mer garam masala og det andre krydderet om nødvendig. Det er viktig at gryteretten ikke koker mer, for da kan yoghurten skille seg.

Mens gryteretten trekker, skjærer du opp grønnsakene til salaten og har dem i en liten bolle. Del agurken i to på langs, skjær ut den bløte kjernen og skjær opp i jevnstore biter. Dryss over et par klyper sukker og salt og drypp over litt limesaft. Ha i frisk koriander og vend salaten sammen.

Gi retten et dryss av frisk koriander, og server med salaten, basmatiris, nan og mangochutney som tilbehør.

KYLLING KORMA & TOMATSALAT MED CASHEWNØTTER

TIPS

  • Tilsett 1-2 ts hvetemel i yoghurten før du rører den inn i gryteretten, så unngår du at yoghurten skiller seg dersom den koker.
  • Lag gjerne nan selv, se denne oppskriften (med video).

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Kjempegod og enkel rett! Kyllingen ble SÅ mør og saftig selv om jeg brukte vanlig kyllingfilet. Takk for inspirasjon og mestringsfølelse på kjøkkenet, igjen og igjen!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste