Kylling korma er en rett som har sitt opphav fra Sør-Asia, men som finnes i utallige variasjoner. Kyllingen skal egentlig marineres et par timer før den skal stekes, men det har jeg sjelden tid til i hverdagen. Jeg har derfor «juksa litt» og laget en kjapp hverdagsvariant isteden. Som tilbehør serverer jeg gjerne en frisk salat, nan, ris og mangochutney.
Ingredienser
KYLLING KORMA
600-700 g | kylling , lårfilet eller bryst |
2-3 ss | garam masala |
nøytral olje til steking | |
1 | rødløk , i tynne båter |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | rød paprika , i tynne strimler |
2 ss | tomatpuré |
2 ss | ingefær , finrevet (ca.) |
1 ts | gurkemeie |
1/2 ts | spisskummen |
1/2 ts | chiliflak |
1 | laurbærblad |
4 | kardemommekapsler , knust |
4 dl | kokosmelk |
1 dl | vann |
1 ss | kyllingfond |
1-2 ts | brunt sukker |
salt og pepper | |
150 g | matyoghurt eller creme fraiche (ikke lettutgaven) |
50 g | mandler , finhakket |
frisk koriander , grovt hakket |
TOMATSALAT
200 g | tomater , i biter |
1/2 | agurk , i biter |
1/2 | rødløk , i små terninger |
1/4-1/2 | rød chili , finhakket |
75 g | cashewnøtter |
frisk koriiander , grovt hakket | |
1 | lime |
1-2 klyper | sukker |
1-2 klyper | salt |
TILBEHØR
4 porsjoner | basmatiris |
nan | |
mangochutney |
SLIK GJØR DU
Skjær opp alle grønnsakene til gryteretten. Del opp kyllingen i jevnstore biter på ca. 3 x 3 cm. Bruk helst kyllinglårfilet, for da får du det saftigste resultatet. Krydre kyllingen med ca. 1 ss garam masala og stek den raskt i litt nøytral olje (gjerne i to omganger), til den er gyllen på alle sider. Kyllingen skal ikke være gjennomstekt.
Ha litt nøytral olje i en gryte og stek løken på middels varme til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og paprika mot slutten av steketiden, og la det surre med. Ha deretter i tomatpuré, ingefær, 1 ss garam masala, gurkemeie, spisskummen, chiliflak og laurbærblad, og la det stå å surre på middels varme i 1-2 minutter. Knus kardemommekapslene i en morter, fjern skallet og ha kardemommen i gryta (bruk eventuelt litt malt kardemomme hvis du ikke har kardemommekapsler). Tilsett deretter kokosmelk, vann og kyllingfond, kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter.
Ha kyllingbitene i gryta og la dem trekke med på svak varme i 5-10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Tilsett yoghurt (se tips) og hakkede mandler mot slutten av trekketiden, og smak til med sukker, salt og pepper, og eventuelt litt mer garam masala og det andre krydderet om nødvendig. Det er viktig at gryteretten ikke koker mer, for da kan yoghurten skille seg.
Mens gryteretten trekker, skjærer du opp grønnsakene til salaten og har dem i en liten bolle. Del agurken i to på langs, skjær ut den bløte kjernen og skjær opp i jevnstore biter. Dryss over et par klyper sukker og salt og drypp over litt limesaft. Ha i frisk koriander og vend salaten sammen.
Gi retten et dryss av frisk koriander, og server med salaten, basmatiris, nan og mangochutney som tilbehør.
TIPS
- Tilsett 1-2 ts hvetemel i yoghurten før du rører den inn i gryteretten, så unngår du at yoghurten skiller seg dersom den koker.
- Lag gjerne nan selv, se denne oppskriften (med video).
VELBEKOMME!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
Fantastisk oppskrift! Rett og slett den beste indiske retten jeg har laget.
Dette var veldig godt!
Er denne retten til hvor mange personer? 2? 4?
Oppskriften gir ca. 4 porsjoner. Det står allerede oppgitt i oppskriften.
Veldig godt, salaten er kjempegod til. Og retten er enkel å lage.
Kjempegod og enkel rett! Kyllingen ble SÅ mør og saftig selv om jeg brukte vanlig kyllingfilet. Takk for inspirasjon og mestringsfølelse på kjøkkenet, igjen og igjen!
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Takk for din tilbakemelding!