ANNONSE - HOFF POTETMEL

Kylling Karaage er en japansk favoritt jeg ofte bestiller på restaurant når jeg får muligheten til det. Her har jeg forsøkt å gjenskape denne deilige retten på mitt eget kjøkken, til juniors store glede. Kyllingen marineres i en marinade med blant annet soyasaus, ingefær og hvitløk, før den dekkes med et tynt lag med potetmel og friteres to ganger - til den blir supersprø utenpå, og saftig og smakfull inni. Jeg har her brukt HOFF potetmel som gir den deilige sprø utsiden. HOFF potetmel er laget av gode norske poteter og er et glutenfritt og naturlig stivelsesprodukt.

Som tilbehør har jeg her laget to dipsauser. Varier gjerne med andre dipsauser også, for eksempel en chilisaus eller chilimajones. Jeg foretrekker å nyte kyllingen slik den er, med sitron og et par dipsauser, som en forrett eller snacks. Men Kylling Karaage kan selvsagt også nytes som hovedrett, se tips avslutningsvis.

Ingredienser

KYLLING KARAAGE

600 g kyllinglårfilet , i jevnstore biter
1 ss soyasaus
2 fedd hvitløk , knust
2 ts finrevet ingefær
1 ts sesamolje
1/2 ts riseddik
salt og pepper
50 g HOFF potetmel (ca.)
10 dl solsikkeolje (ca.) til fritering
1 sitron i båter

DIPSAUS

4 ss soyasaus
1-1 1/2 ss sesamolje
1 ss riseddik
1 ts flytende honning
1 ss vårløk (kun det grønne), finsnittet

SOYAMAJONES

100 g majones
1 ts limesaft
1 ts soyasaus

SLIK GJØR DU

Kylling karaage

Skjær kyllingen i jevnstore biter og legg dem i en liten plastpose. Rør sammen soyasaus, ingefær, hvitløk, sesamolje og riseddik, og smak til med flytende honning, salt og pepper. Hell marinaden over kyllingen, og klem på posen slik at marinaden fordeler seg over alle kyllingbitene. La kyllingen marineres i minst 30 minutter, men gjerne over natten (i kjøleskapet).

Mens kyllingen marineres kan du lage sausene. Lag majones eller bruk ferdig majones, og smak til med limesaft og soyasaus. Rør også sammen ingrediensene til dipsausen, og smak deg frem til en fin balanse mellom det søte, salte og syrlige.

Kylling karaage

Ha potetmelet på en tallerken og dypp kyllingbitene, en av gangen, i potetmelet til alle bitene er dekket med et tynt lag.

Kylling karaage

Ha solsikkeolje i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter og lokk. Varm forsiktig opp oljen til den er ca. 160 grader. Pass på at du har lokket i nærheten for å legge på gryta hvis det begynner å brenne. Det er det eneste som kveler eventuelle flammer, og husk at du aldri skal benytte vann til å slukke flammer i en oljegryte. Du skal heller ikke bruke kjøkkenviften. Ikke gå fra gryta mens du friterer.

Finn frem en rist som du dekker med kjøkkenpapir og som du setter tett inntil stekepannen.

Legg 1/4-1/3 av kyllingen forsiktig ned i oljen. Ikke legg oppi for mange av gangen, for da vil temperaturen synke og du vil ikke få den fine paneringsskorpen. Etter kort tid skal det boble lett rundt kyllingbitene. Ikke rør dem før de begynner å få litt farge, da kan du snu dem og la dem steke litt til, til de har fått litt farge på den andre siden også. Ta kyllingbitene forsiktig opp og legg dem på kjøkkenpapiret. Varm opp oljen til 160 grader og gjør det samme med resten av kyllingbitene.

Kylling karaage fritering

Når du har fritert alle kyllingbitene en runde kan du fritere dem siste gang, rett før servering. Varm opp oljen til 180 grader og legg kyllingbitene oppi oljen igjen. Nå trenger de ganske kort tid før de er ferdig fritert og supersprø. La dem renne av på litt kjøkkenpapir og server dem umiddelbart, sammen med dipsausene og sitronbåter.

Kylling karaage

Drypp litt sitronsaft over og nyt dem alene som en forrett, smårett eller snacks, eller som hovedrett med for eksempel risnudler eller ris, og med en salat som tilbehør.

Kylling karaage

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med HOFF potetmel. HOFF potetmel er laget av gode norske poteter og er et glutenfritt og naturlig stivelsesprodukt med mange gode egenskaper. Les mer om HOFF potetmel her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine. Hadde veldig lyst til å teste denne i helga, men tror du jeg kan bruke airfryer ? Er det event noe jeg bør tenke på da ?

  2. Hei Trine!
    Dette så «dig» ut! Antar frityrkoker fungere like bra som panne. Men har du forslag til tilbehør som er lett å lage?

  3. Hei jeg lurte på hvordan man regner ut hvor mye en skal lage av hver rett. Skal jeg gå ut ifra det som står på hver rett og gange med hvor mange vi blir? Har det noe betydning hvor mange retter vi lager. Hvor mange er anbefalt til et bra tapas bord. Cathrine

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste