
Appelsin og kylling er en smakfull kombo, og sammen med honning, chili og hvitløk blir det både spicy og godt!
Ingredienser
KYLLINGEN
650-700 g | kyllingfilet , i biter |
2 ss | soyasaus |
1 ts | sesamolje |
2 ss | potetmel eller maisenna |
1 ts | natron eller bakepulver |
salt og pepper | |
nøytral olje til steking |
APPELSINSAUSEN
3 1/2 dl | appelsinjuice , nypresset |
3-4 ss | flytende honning |
3 ss | soyasaus |
1 1/2 ss | ingefær , finrevet |
3 fedd | hvitløk , knust |
1 ts | Sriracha |
TILBEHØR
4 porsjoner | ris eller risnudler |
1 | rødløk , i tynne båter |
1 | rød paprika , i tynne strimler |
3-4 | vårløk , finsnittet |
chiliflakes |
SLIK GJØR DU
Skjær kyllingen i jevnstore biter og ha i en plastpose. Rør sammen potetmel/maisenna og natron og strø over kyllingen, og klem på posen slik at det fordeler seg utover kyllingbitene. Rør sammen soyasaus og sesamolje, hell det over i posen og fordel det utover kyllingbitene. La det stå å marinere mens du gjør klar grønnsakene og appelsinsausen. Skjær opp grønnsakene som angitt, og kok risen etter anvisningen på pakken.
Finn frem en liten gryte og rør sammen appelsinjuice, honning, soyasaus, ingefær, hvitløk og sriracha, og la det stå å småkoke uten lokk i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer soyasaus, honning eller sriracha om nødvendig.
Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i rikelig med nøytral olje (i to omganger), til kyllingen er nesten gjennomstekt. Ha kyllingen i appelsinsausen. Stek deretter rødløk og paprika i nøytral olje, til løken er blank og myk. La vårløken steke med de siste to minuttene. Tilsett også grønnsakene i appelsinsausen. La det hele stå å surre et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt.
Serveres umiddelbart med nykokt ris til, og eventuelt også litt brokkolini eller brokkoli som ekstra tilbehør.
(Oppskriften er oppdatert)
VELBEKOMME!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
Har ikke prøvd oppskriften, men den ser spennende ut. Har en utfordring med honning pga allergi i familien, kan den evt erstattes med brunt sukker el vil det gi en helt annen smak?
Det går nok fint med sukker. Smak deg frem. 🙂
Hei,
Nydelig rett som jeg serverte forleden kveld.
Hvilken vin vil du anbefale her?
En riesling med litt restsødme er alltid godt til litt spicy mat.
Takk for nydelig mat! Jeg lot sausen stå og putre på svak varme en stund, slik at smakene fikk satt seg. Melet glemte jeg… , men det hadde ikke noe å si synes jeg.Det ble kjempegodt!
Så hyggelig å høre! Siden du lot den stå å putre litt så kokte nok sausen såpass inn at det ikke var behov for potetmelet for å tykne sausen. 🙂
Denne kommer til og bli et fast innslag på menyen her i huset.Veldig god!
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! 🙂
Tusen takk igjen for fantastisk mat, digger måltidene dine. Denne var enkel og veldig god. Kommentar fra min mann; denne vil jeg ha en gang pr måned
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Takk for tilbakemeldingen!
Det skal også nevnes at vi har brukt dine oppskrifter i 10 år pluss.
🙂
Fantastisk godt, og så enkelt og raskt å lage, dette blir en favoritt
Herlig! Tusen takk for tilbakemeldingen!
KjempegodtØnsker berre at det hadde gått an å trykt opp til fleire porsjonar på rettane dine og. Har prøvd å auka nokon av tinga, men det blir som regel feil
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Du kan lese mer om hvordan du kan justere antall porsjoner her: https://trinesmatblogg.no/hvordan/#hvordan-justere-antall-porsjoner-og-hva-du-ma-vaere-obs-pa
Flott, takk
Kjempegod. Vi testet den i dag. Tok bare kyllingbitene i appelsinsausgryten( dusa liten gryte).
Øvrige grønnsaker; rødløk, vårløk og paprika beholdt vi i stekepannen.
Det blir ikke siste gang jeg lager denne.
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen!
Verdens beste kyllinggryte! ❤️