Appelsin og kylling er en smakfull kombo, og sammen med honning, chili og hvitløk blir det både spicy og godt!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KYLLINGEN

650-700 g kyllingfilet , i biter
2 ss soyasaus
1 ts sesamolje
2 ss potetmel eller maisenna
1 ts natron eller bakepulver
salt og pepper
nøytral olje til steking

APPELSINSAUSEN

3 1/2 dl appelsinjuice , nypresset
3-4 ss flytende honning
3 ss soyasaus
1 1/2 ss ingefær , finrevet
3 fedd hvitløk , knust
1 ts Sriracha

TILBEHØR

4 porsjoner ris eller risnudler
1 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i tynne strimler
3-4 vårløk , finsnittet
chiliflakes

SLIK GJØR DU

Appelsinkylling

Skjær kyllingen i jevnstore biter og ha i en plastpose. Rør sammen potetmel/maisenna og natron og strø over kyllingen, og klem på posen slik at det fordeler seg utover kyllingbitene. Rør sammen soyasaus og sesamolje, hell det over i posen og fordel det utover kyllingbitene. La det stå å marinere mens du gjør klar grønnsakene og appelsinsausen. Skjær opp grønnsakene som angitt, og kok risen etter anvisningen på pakken.

Finn frem en liten gryte og rør sammen appelsinjuice, honning, soyasaus, ingefær, hvitløk og sriracha, og la det stå å småkoke uten lokk i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer soyasaus, honning eller sriracha om nødvendig.

Appelsinkylling

Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i rikelig med nøytral olje (i to omganger), til kyllingen er nesten gjennomstekt. Ha kyllingen i appelsinsausen. Stek deretter rødløk og paprika i nøytral olje, til løken er blank og myk. La vårløken steke med de siste to minuttene. Tilsett også grønnsakene i appelsinsausen. La det hele stå å surre et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt.

Serveres umiddelbart med nykokt ris til, og eventuelt også litt brokkolini eller brokkoli som ekstra tilbehør.

Appelsinkylling

(Oppskriften er oppdatert)

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Har ikke prøvd oppskriften, men den ser spennende ut. Har en utfordring med honning pga allergi i familien, kan den evt erstattes med brunt sukker el vil det gi en helt annen smak?

 2. Takk for nydelig mat! Jeg lot sausen stå og putre på svak varme en stund, slik at smakene fikk satt seg. Melet glemte jeg… , men det hadde ikke noe å si synes jeg.Det ble kjempegodt!

  1. Så hyggelig å høre! Siden du lot den stå å putre litt så kokte nok sausen såpass inn at det ikke var behov for potetmelet for å tykne sausen. 🙂

 3. Tusen takk igjen for fantastisk mat, digger måltidene dine. Denne var enkel og veldig god. Kommentar fra min mann; denne vil jeg ha en gang pr måned

 4. KjempegodtØnsker berre at det hadde gått an å trykt opp til fleire porsjonar på rettane dine og. Har prøvd å auka nokon av tinga, men det blir som regel feil

 5. Kjempegod. Vi testet den i dag. Tok bare kyllingbitene i appelsinsausgryten( dusa liten gryte).
  Øvrige grønnsaker; rødløk, vårløk og paprika beholdt vi i stekepannen.

  Det blir ikke siste gang jeg lager denne.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste