Ramen er en tradisjonell japansk rett (med opphav fra Kina) som finnes i utallige varianter. Her er en forenklet, men likevel smakfull, variant med kyllingkraft som utgangspunkt. Kraften smaksettes med blant annet ingefær, chili, sitrongress og soyasaus. I kraften serverer jeg nudler, kylling, knasende sprø grønnsaker, frisk koriander og sesamfrø. Og midt oppi det hele dupper et smilende soyamarinert egg.

Ingredienser

KRAFTEN

1 ss sesamolje
1 ss nøytral olje til steking
1 sjalottløk , grovt hakket
2 fedd hvitløk , grovt hakket
1 ss ingefær , revet
1/2 rød chili , grovt hakket
1 stilk sitrongress
15 dl kyllingkraft eller utblandet fond/buljong
2 ss soyasaus
1 ts brunt sukker
1/2 lime (ca.), saften

GARNITYR

4 kyllingfileter
nøytral olje til steking
4 porsjoner ramennudler el.
2-3 gulrøtter , i tynne staver
3-4 vårløk , i skiver
100 g babyspinat
1 neve sukkerter , i strimler
Sriracha
frisk koriander og/eller spirer
sesamfrø

SOYAMARINERTE EGG

4 egg
3/4 dl vann
1 ss brunt sukker
3/4 dl soyasaus
1/2 rød chili , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket

SLIK GJØR DU

Ramen med kylling og soyamarinert egg

SOYAMARINERTE EGG

Begynn med de soyamarinerte eggene (kan gjerne lages dagen før). Kok eggene i ca. 7 minutter, til de er smilende. Legg dem umiddelbart i kaldt vann i ca. 15 minutter. Mens eggene koker rører du sammen lunkent vann og sukker, til sukkeret er oppløst. Tilsett deretter soyasaus, chili og hvitløk. Fjern skallet på eggene og legg dem forsiktig i en liten plastpose. Hell marinaden over eggene, press ut luften og sett på en klype el. slik at det blir lufttett. Oppbevar eggene i kjøleskapet frem til servering. Snu på dem av og til slik marinaden fordeler seg over alle eggene.

Ramen med kylling og soyamarinert egg

KYLLINGEN

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i nøytral olje i middels varm stekepanne på begge sider i ca. 2 minutter, til filetene er gylne og fine på begge sider. Legg kyllingen over på et ildfast fat og la den steke ferdig i stekeovnen, til den har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. Det tar 10–15 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på filetene og hvor lenge du har brunet dem i stekepannen. Alternativt kan du steke ferdig kyllingen i stekepannen (bruk gjerne steketermometer). La kyllingen hvile i ca. 10 minutter, og skjær den deretter opp i skiver.

KRAFTEN

Finn frem en kjele og ha i sesamolje og nøytral matolje. Stek sjalottløk på middels varme et par minutter, og tilsett deretter ingefær, hvitløk og chili, og la det surre med i ca. ett minutt. Tilsett kyllingkraft (eller utblandet kyllingfond) og kok opp. Bank på sitrongresset med skaftet på en kniv eller lignende for å frigjøre de gode smakene, og ha det i kjelen. La alt stå og småkoke i ca. 10 minutter. Sil kraften og smak til med soyasaus, brunt sukker og limesaft. Hold kraften varm.

GARNITYRET

Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Skjær opp grønnsakene som angitt.

SERVERING

Legg kylling, grønnsaker og nudler i en vid suppebolle og hell den rykende varme kyllingkraften over. Del eggene i to og legg dem oppå, og gi retten et dryss av frisk koriander/spirer, chiliflak og sesamfrø. Serveres umiddelbart med limebåter og sriracha som tilbehør.

Ramen med kylling og soyamarinert egg

TIPS

  • I stedet for kyllingkraft kan du benytte utblandet kyllingfond eller buljong. Bland ut fonden/buljongen etter anvisningen på emballasjen, eller etter smak.
  • Bruk gjerne ferdig grillet kylling hvis du har det travelt.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne skal vi ha i dag 🙂 Gleder meg!
    Skal det være noen urter i marinaden til eggene eller er det bare noen «gjester» som har sneket seg med når det står «rød chili , finhakket (for eksempel persille eller dill)»?

    Takk for alle fine oppskrifter!

  2. Denne var litt forvirrende ja. Det står også at man skal steke ingefær, hvitløk og chili, men ingefær står ikke i listen over ingredienser. Pluss at det har sneket seg med noen urter bak chilien til marinaden…

    1. Det skal være 1 ss ingefær i kraften, som dessverre har falt ut ved publisering. Urtene skal selvsagt ikke være med i eggene og er nå fjernet. Takk for at du sa ifra. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste