I dag kan jeg friste med en vegetarisk, mettende og smakfull linsesuppe. Oppi suppen har jeg blant annet gulrøtter, tomater, kokosmelk, ingefær og chili - som setter en ekstra god smak på det hele. Dersom du får rester til overs er det ypperlig lunsjmat dagen etter.

Ingredienser

LINSESUPPEN

1 løk , finhakket
nøytral olje
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1 ss ingefær , revet
1/4 - 1/2 rød chili , finhakket
2 ts garam masala
8 dl grønnsakskraft eller fond/buljong
400 g kokosmelk
400 g hermetiske tomater , hakkede
1-2 gulrot , i små terninger
2 dl røde linser (tørre), skylt
1/2 sitron (saften), smak til
salt , smak til

TILBEHØR

4 ss gresk yoghurt
1/4 - 1/2 rød chili , finhakket (smak til)
koriander
papadam eller nan

SLIK GJØR DU

Skrell og skjær opp alle grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Stek løken på middels varme i oljen, til løken er blank og myk. La hvitløken steke med de siste to minuttene. Tilsett deretter garam masala, ingefær og chili og la det surre med i ca. 1/2 minutt. Ha deretter i kraft, tomater, kokosmelk og gulrøtter. Skyll linsene i et dørslag el. og tilsett dem også. Gi suppen et oppkok og la den deretter småkoke i ca. 15 minutter, til gulrøtter og linser er møre. Dersom du ønsker en noe mer jevnet suppe kan du kjøre ca. 1/3 av suppen (eller mer) med en stavmikser el, som du heller tilbake i suppekjelen etterpå. Smak til med salt, sitronsaft og eventuelt mer garam masala.

Server suppen rykende varm med en klatt gresk yoghurt, frisk koriander og gjerne papadam eller nan som tilbehør. Ønsker du litt ekstra sting i suppen kan du strø litt finhakket rød chili eller chiliflak over. Indisk linsesuppe VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Du får kjøpt tørre linser på større matbutikker som meny,ellers så får du kjøpt det til en billig penge på utelandske matbutikker.Mvh Siw anette støle

 2. Nam! Denne var veldig god! Brukte Go green røde linser fra vanlig butikk. Skylte dem godt og lot de dryppe fra seg. Trenger ikke noe fancy type linser. Denne suppen skal jeg lage flere ganger!

 3. Brukte og vanlige go green på boks, tok de i helt på slutten – og frossen chili fra Findus funker helt fint det og. Veldig lekker suppe da, passet fint på kjøttfri vinterdag i Nord-Norge! Ble varm og mett etterpå

 4. Nydelig suppe. Men måtte tilsette tomatpuré for å få den fine fargen. Smakte godt det og!

 5. hei Trine! Jeg er en amatørkokk som prøver å lære nye ting – og lære av mine feil. I den anledning har jeg et spørsmål. I går lagde jeg linsesuppa di med kokosmelk og knuste tomater, og jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. (Doblet den da.) Likevel ser den virkelig ikke ut som på bildet du har lagt ut. Ikke «nailed it» for å si det sånn! 😀 Min ble mye blekere, nesten en rosa farge. Jeg endte med å blende den, for krydderet og kokosmelken skilte seg og ble liggende på toppen i små øyer. Ikke apetittvekkende. Hva skjedde? Jeg måtte nesten le, det er så typisk. Men jeg vil i allefall ikke gjøre samme feilen igjen. Har du noen «clues»? Hilsen Karoline

  1. Det er vanskelig for meg å si hva som er årsaken til dette dersom du har fulgt oppskriften. Når det gjelder fargen kan det skyldes råvarene du har benyttet. Dersom du ønsker en litt rødere farge på suppen kan du tilsette ca. 1 ss tomatpure sammen med krydderet.

   Du skriver ikke noe om smaken – ble den god?

 6. ‍♂️Heia.
  Jeg ville overasske mamma og brorren min og lillesøss,
  og alle ble så glade og overassket. Vi spiste og hade det
  så fint saken rundt spisebordet samen
  Tuuuusen tak for du deler opskrifftene dine-jeg titter inom
  jevnlig å ser om jeg finner no godt.
  Dette er suuuuuperbra mat
  Hilsen ole

 7. Enkel og god suppe! Ikke vær redd for krydder og chili – det må til for å gi god smak, og denne suppen blir ikke (etter min families mening) for sterk. Droppet sitron og savnet den ikke, men det er en smakssak 🙂 Anbefales!

 8. Hvilke ingredienser mener du når du skriver øvrige ingredienser? Er det noen ingredienser ut over dem du nevner i teksten? Ble litt forvirret! 😀

  1. Ser den, og har derfor slettet det som står vedr. «øvrige ingredienser». Takk for at du sa ifra. 🙂

  1. Ja, det går fint. Du kan eventuelt bare la den koke ca. 10 minutter, slik at linsene ikke går helt i oppløsning når du varmer opp suppen dagen etter.

 9. En helt nydelig suppe! God smak og fyldig fin konsistens. Blir nok en gjenganger på mine kjøttfrie mandager fremover.

 10. Mye av dagens middager er med både løk og hvitløk. Jeg er intolerant mot alt av løk og kutter det ut når jeg lager mat etter oppskrift. Problemet er å finne erstatning for løken da den ofte utgjør mye mengde mat (som i denne suppa. har du noe tips om hva man kan bruke isteden?

  1. Tror du kan bytte ut like med hvitløk hvis du tåler den. 1xfedd for 1 løk. Mengden av grønnsaker kan lett erstattes med noen ekstra grønnsaker tlsvarende 1xløk. Hvis du ikke tåler vet jeg ikke hva man kan eratatte dem med. Hva sier ‘nettet?

  1. Jeg bruker en «vanlig» boks av hver. På de hermetiske tomatene står det 400 g, og på kokosmelken står det 400 ml (som jeg mener tilsvarer ca. 400 g).

 11. Testet i dag! Ble veldig god. MEN: Mer krydder (Garam masala, salt, pepper og tørket chili- pul biber). Brukte 1 dl mer av linser. Kokte buljong av vann og løpstikke, noe som ga det «lulle ekstra». Brukte også mer løk og hvitløk. Takk for oppskrift!

 12. Veldig godt etter julens mat.Jeg blandet krydder som jeg hadde hjemme til garam masala og laget en stor porsjon suppe.Veldig godt med sitron.Kjøpte kjyllingkjøttdeig og lagde små kjøttboller som jeg hadde oppi suppa.Takk for oppskrift

  1. Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak. Kyllingkjøttboller smakte nok godt i suppen, ja. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste