Konfekt hører julen til, og jeg kan i dag friste med havregrynskuler med et hint av espresso og mørk rom. Havregrynskulene kan lages i god tid før jul og fryses ned, og deretter tas opp ved behov - som kan oppstå rett som det er.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

200 g havregryn , store
125 g sukker
100 g smør , mykt
50 g marsipan med minst 50% mandler
3 ss bakekakao
1 ts vaniljesukker
1-2 klyper flaksalt
3-4 ss espresso eller sterk kaffe
2 ss mørk rom
kakestrøssel eller kokosmasse til dekor

OBS. Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner.

les mer …

SLIK GJØR DU

Havregrynskuler med espresso og rom

Lag espresso eller sterk kaffe og sett til avkjøling. Ha alle ingrediensene, med unntak av espresso, rom og strøssel i en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visp), og kjør det til alt er godt blandet. Tilsett espresso og rom til du får en jevn masse som samler seg i en klump. Smak deg frem til en fin balanse mellom espresso og rom. Dersom du ikke ønsker å benytte rom kan du erstatte denne med litt mer espresso eller kaffe. Alternativt kan du benytte romessens (smak deg frem). Ha på plast og legg det i kjøleskapet i minst en time, men gjerne over natten.

Rull klumpen til en pølse og del den opp i ca. 35 jevnstore biter. Trill dem til kuler og trill dem i kakestrøssel etter smak og behag (eller behold dem slik de er). Legg havregrynskulene på et fat og sett dem i kjøleskapet 30-60 minutter, før du legger dem i en tett kakeboks eller lignende.

Havregrynskuler med espresso og rom

Oppbevares i tett boks i kjøleskapet, og er holdbare et par uker, forutsatt at en har hatt en god hånd- og kjøkkenhygiene mens man laget dem. Havregrynskulene kan gjerne fryses og tas opp ved behov. La dem tine 30-60 minutter før servering.

Alle konfektoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

LYKKE TIL!

Skriv ut

Leave a Reply to Linn Bryhn Jacobsen Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste