Konfekt hører julen til, og jeg kan i dag friste med havregrynskuler med et hint av espresso og mørk rom. Havregrynskulene kan lages i god tid før jul og fryses ned, og deretter tas opp ved behov - som kan oppstå rett som det er.

Ingredienser

200 g havregryn , store
125 g sukker
100 g smør , mykt
50 g marsipan med minst 50% mandler
3 ss bakekakao
1 ts vaniljesukker
1-2 klyper flaksalt
3-4 ss espresso eller sterk kaffe
2 ss mørk rom
kakestrøssel eller kokosmasse til dekor

SLIK GJØR DU

Havregrynskuler med espresso og rom

Lag espresso eller sterk kaffe og sett til avkjøling. Ha alle ingrediensene, med unntak av espresso, rom og strøssel i en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visp), og kjør det til alt er godt blandet. Tilsett espresso og rom til du får en jevn masse som samler seg i en klump. Smak deg frem til en fin balanse mellom espresso og rom. Dersom du ikke ønsker å benytte rom kan du erstatte denne med litt mer espresso eller kaffe. Alternativt kan du benytte romessens (smak deg frem). Ha på plast og legg det i kjøleskapet i minst en time, men gjerne over natten.

Rull klumpen til en pølse og del den opp i ca. 35 jevnstore biter. Trill dem til kuler og trill dem i kakestrøssel etter smak og behag (eller behold dem slik de er). Legg havregrynskulene på et fat og sett dem i kjøleskapet 30-60 minutter, før du legger dem i en tett kakeboks eller lignende.

Havregrynskuler med espresso og rom

Oppbevares i tett boks i kjøleskapet, og er holdbare et par uker, forutsatt at en har hatt en god hånd- og kjøkkenhygiene mens man laget dem. Havregrynskulene kan gjerne fryses og tas opp ved behov. La dem tine 30-60 minutter før servering.

Alle konfektoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste