Konfekt hører julen til, og jeg kan i dag friste med havregrynskuler med et hint av espresso og mørk rom. Havregrynskulene kan lages i god tid før jul og fryses ned, og deretter tas opp ved behov - som kan oppstå rett som det er.
Ingredienser
200 g | havregryn , store |
125 g | sukker |
100 g | smør , mykt |
50 g | marsipan med minst 50% mandler |
3 ss | bakekakao |
1 ts | vaniljesukker |
1-2 klyper | flaksalt |
3-4 ss | espresso eller sterk kaffe |
2 ss | mørk rom |
kakestrøssel eller kokosmasse til dekor |
SLIK GJØR DU
Lag espresso eller sterk kaffe og sett til avkjøling. Ha alle ingrediensene, med unntak av espresso, rom og strøssel i en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visp), og kjør det til alt er godt blandet. Tilsett espresso og rom til du får en jevn masse som samler seg i en klump. Smak deg frem til en fin balanse mellom espresso og rom. Dersom du ikke ønsker å benytte rom kan du erstatte denne med litt mer espresso eller kaffe. Alternativt kan du benytte romessens (smak deg frem). Ha på plast og legg det i kjøleskapet i minst en time, men gjerne over natten.
Rull klumpen til en pølse og del den opp i ca. 35 jevnstore biter. Trill dem til kuler og trill dem i kakestrøssel etter smak og behag (eller behold dem slik de er). Legg havregrynskulene på et fat og sett dem i kjøleskapet 30-60 minutter, før du legger dem i en tett kakeboks eller lignende.
Oppbevares i tett boks i kjøleskapet, og er holdbare et par uker, forutsatt at en har hatt en god hånd- og kjøkkenhygiene mens man laget dem. Havregrynskulene kan gjerne fryses og tas opp ved behov. La dem tine 30-60 minutter før servering.
Alle konfektoppskriftene på bloggen finner du samlet her.
LYKKE TIL!
Går det greit å bruke lettkokte havregryn i disse?
Kjempegode!! Hvor lenge holder de seg i fryseren?