Curry i ulike varianter er alltid populære hjemme hos oss. Her kommer en variant med grønn curry, kylling, spinat og paprika.

Ingredienser

CURRYEN

600 g kyllingfilet (gjerne lårfilet), i biter
nøytral olje til steking
1 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i strimler
3 vårløk , i små biter
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ss ingefær , finrevet
1 1/2 ts karri
3 ts grønn karripasta
4 - 5 dl kokosmelk
1 stilk sitrongress (kan sløyfes)
3-4 dl vann
1 - 2 ss kyllingfond eller grønnsaksfond
1 - 2 ss fiskesaus
1/2 lime , saften
1/2 - 1 ts brunt sukker
100 g spinat
salt og pepper

TILBEHØR & TOPPING

200 g risnudler
2 - 4 nan
koriander
lime
chiliflak
sesamfrø
Sriracha

SLIK GJØR DU

Grønn kyllingcurry med spinat

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt. Bank sitrongresset med skaftet på en kniv eller lignende, for å frigjøre de gode smakene (skal ikke skjæres opp da det skal fjernes før servering).

Stek kyllingbitene raskt i litt nøytral olje (gjerne i to omganger), men ikke så lenge at de blir gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper underveis. Ha kyllingen i en bolle eller lignende og sett til side.

Stek rødløk og paprika i nøytral olje et par minutter, og tilsett deretter vårløk, hvitløk og ingefær. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter karri og karripasta etter smak (se tips). La det surre i ytterligere et par minutter og tilsett vann, kokosmelk og sitrongress. Gi curryen et oppkok, smak til med kyllingfond, (asiatisk) fiskesaus, limesaft og sukker. La curryen koke på svak varme i ca. 5 minutter. Tilsett deretter kylling og la det trekke til kyllingen er gjennomkokt. Smak på curryen og juster eventuelt med litt mer karripasta, fiskesaus, sukker eller limesaft. Fjern sitrongresset, og rør inn spinaten. Curryen er ferdig etter et par minutter, når spinaten så vidt har falt sammen.

Kok nudlene etter anvisningen på pakken (mens curryen koker). Hell av kokevannet og vend nudlene inn i curryen (klipp dem gjerne opp i litt kortere biter), eller server dem ved siden av. Topp gjerne curryen med chiliflak, sesamfrø og frisk koriander – og nyt! Nan, grovt hakkede cashewnøtter og litt sriracha smaker også godt til.

Grønn kyllingcurry med spinat

TIPS

  • Vær oppmerksom på at karripasta kommer i ulike styrker, så smak deg frem dersom du ikke er kjent med produktet fra før. Dersom curryen skulle bli litt sterk for enkelte kan du servere yoghurt naturell, rømme el. ved siden av.
  • Risnudlene kan gjerne byttes ut med ris.
  • Server gjerne nan som tilbehør. Oppskrift på hjemmebakte nan finner du her.
  • Alle curryoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. I kveld har vi hatt Grøn kyllingcarry med spinat. Så utrolig godt. Mange nydelige smaker. Hadde hjemmelaget Nanbrød til ❤ Tommelen opp

  1. Synes dessverre ikke at denne ble god. Den ble vandig, selv om jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, og jeg synes at karrien (den gule vanlige, ikke grønne – som jo skal ha hovedrollen) ikke passet inn her. Den grønne karrien ble totalt overdøvet. Til tross for masse gode ingredienser med mye smak var det merkelig smakløst.

  2. Favoritt! Vi bytter ut vann med kokoskrem og dobler mengden spinat, har i litt ekstra curry også. Så bruker vi asiatisk curry krydder (sterk type) istedenfor karri. Ikke noe vanndig da og sterkere på smak

    1. Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Og ekstra kokosmelk og sterkere krydder høres godt ut! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste