Kylling korma er en rett som har sitt opphav fra Sør-Asia, men som finnes i utallige variasjoner. Her er min variant hvor jeg også har tilsatt paprika og gulrøtter for at retten skal mette litt mer. Retten er smaksatt med garam masala (en krydderblanding som består av blant annet sort og hvit pepper, koriander, kardemomme, spisskummen, kanel, muskat og nellik), som sammen med frisk chili, ingefær og hvitløk tilfører retten mange gode smaker. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

KYLLING KORMA

Annonse

Ingredienser

KYLLING KORMA

600-700 g kylling , lårfilet eller bryst, i biter
1 gul løk, , finhakket
1 rød paprika , i tynne strimler
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1-2 ss ingefær finrevet
1/2 rød chili (ca.), finhakket
2-3 ss garam masala (smak til)
1 boks kokosmelk (4 dl)
1 dl tyrkisk yoghurt (ca.)eller annen matyoghurt
1 boks hermetiske tomater hakkede (400 g)
2 gulrøtter , i tynne staver
1/2-1 ss kyllingfond eller ca. 1 kyllingbuljongterning
salt og pepper
frisk koriander , grovt hakket

TILBEHØR

nan (se video her)
basmatiris , tilberedt etter anvisningen på pakken
1 neve cashewnøtter eller mandler, grovt hakket

SLIK GJØR DU

Kylling korma

Skjær opp alle grønnsakene og kyllingen slik at du har alt klart før du setter i gang. Dersom du har kyllinglårstykker deler du dem i to, mellom overlåret og «kyllingklubben». Benytter du kyllingbryst deler du dem i 3-4 jevnstore biter.

Ha litt nøytral olje i en gryte/vid panne og stek løk og paprika på middels varme til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, ingefær og chili mot slutten av steketiden og la det surre med. Tilsett deretter garam masala og la løk- og paprikablandingen surre på middels varme 1-2 minutter, før du tilsetter kokosmelk, yoghurt, hermetiske tomater, kylling- fond/buljongterning og gulrøtter. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Tilsett kyllingen og la den trekke med på svak varme i ca. 15 minutter til den er gjennomkokt, og grønnsakene er møre og fine. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer kyllingfond/buljongterning og garam masala, om nødvendig.

Kylling korma

Rett før servering drysser du over grovt hakkede cashewnøtter og koriander. Serveres med nan og basmatiris.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Skal lage denne men med lam i steden. Hadde vært fint om du kunne laget noen indiske retter med lam i stedenfor kylling (har gjerne litt annen tilbereding enn kylling for å få mørt og godt kjøtt..?). Takk for alle dine gode og inspirerende oppskrifter.

  2. Denne var utrolig god! Måtte doble buljongen, men mulig det var buljong-typen jeg brukte som ikke var den beste… Elsker oppskriftene dine!

  3. Denne oppskriften er blitt hele familiens favorittmiddag. Nydelig middag som jeg lager dobbel oppskrift av igjen og igjen.. ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.