ANNONSE - HOFF POTETMEL

Cashewkylling er en populær take-away-rett med kinesiske aner med mørt kyllingkjøtt, sprø grønnsaker og cashewnøtter i en smakfull og litt spicy soyasaus. Hemmeligheten bak det møre og smakfulle kyllingkjøttet er å marinere det i en blanding av natron, HOFF Potetmel, soyasaus og østerssaus. Natronet mørner kyllingen ved å bryte ned kjøttfibrene slik at kyllingen blir mykere på innsiden. Potetmelet fungerer som et bindemiddel og gjør at soyasausen og østerssausen lettere setter smak på kyllingen, samtidig som det danner et belegg som gjør at kjøttet beholder saftigheten.

Jeg benytter blant annet HOFF Potetmel til marinering av kyllingen, og det er brukes også til å jevne den spicy soyasausen. HOFF Potetmel er laget av gode norske poteter og er et glutenfritt og naturlig stivelsesprodukt. Prøv denne oppskriften du også, for dette er virkelig enkel, smakfull og populær fastfood!

Ingredienser

KYLLING & MARINADE

600-700 g kyllingfilet eller kyllinglårfilet
2 ss HOFF Potetmel
1 ts natron eller bakepulver
3 ss soyasaus
2 ts østerssaus
1 ts sesamolje
2-3 ss nøytral olje til steking

SAUS

1 dl kyllingkraft eller utblandet kyllingfond
3-4 ss soyasaus
3 ss flytende honning
2 ss østerssaus
1 1/2-2 ss Sriracha
2-3 ts sesamolje
3 ss vann
2 ts HOFF Potetmel

GRØNNSAKER & TILBEHØR

1 1/2-2 dl usaltede cashewnøtter
2-3 ss nøytral olje til steking
1 gul løk , i biter
1 rød paprika , i biter
1 gul paprika eller grønn paprika, i biter
4 vårløk , finsnittet
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ss ingefær , finrevet
4 porsjoner ris eller risnudler
1 ts sesamfrø
chiliflak , kan sløyfes

SLIK GJØR DU

Cashewkylling

Skjær kyllingen i jevnstore biter og ha dem i en plastpose el. Rør sammen potetmel og natron og strø over kyllingen, og klem på posen slik at det fordeler seg utover kyllingbitene. Rør sammen soyasaus, sesamolje og østerssaus, hell det over i posen og fordel det utover kyllingbitene. La det stå å marinere i ca. 15 minutter, mens du gjør klar resten av ingrediensene.

Kok risen etter anvisningen på pakken. Rist cashewnøttene i tørr stekepanne, til de tar litt farge. Legg til side. Skjær opp grønnsakene som angitt.

Cashewkylling

Rør sammen ingrediensene til sausen, med unntak av vann og potetmel. Smak deg frem til en fin balanse mellom de ulike smakene. Ha vann og potetmel i et lite glass med lokk og rist til du har en jevn blanding. Rør potetmelblandingen inn i sausen, og sett til side.

Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en vid gryte. Stek halvparten av kyllingen i nøytral olje på litt over middels varme, til den får en fin stekeskorpe, og er nesten gjennomstekt. Legg til side, og stek resten av kyllingen på samme måte.

Cashewkylling

Stek løken i nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett paprika og vårløk (hold gjerne igjen litt av det grønne på vårløken til dekor), og la det steke med til grønnsakene er nesten ferdig stekt. Tilsett hvitløk og ingefær mot slutten av steketiden.

Tilsett kylling, cashewnøtter og sausen, og rør godt sammen. La det stå å koke et par minutter under stadig omrøring, slik at sausen tykner og legger seg rundt kyllingen. Smak eventuelt til med mer srirasha, soyasaus eller honning om nødvendig. Dryss over resten av vårløken og litt sesamfrø og gjerne en klype chiliflak, og server umiddelbart sammen med nykokt ris.

Cashewkylling

TIPS

  • Kyllingen kan gjerne marineres lengre (gjerne over natten), men bør da oppbevares i kjøleskapet.
  • Risen kan eventuelt erstattes med risnudler, hvis du heller foretrekker det. En av paprikaene kan eventuelt erstattes av brokkoli/brokkolini og/eller gulrot i tynne strimler.

Cashewkylling

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med HOFF potetmel. HOFF potetmel er laget av gode norske poteter og er et glutenfritt og naturlig stivelsesprodukt med mange gode egenskaper. HOFF potetmel er merket med NytNorge. Les mer om HOFF potetmel her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Enig;)
    Når mannen i huset sier: «Dette her er bedre enn biff», da tror jeg nesten ikke det jeg hører. Da yngstemann istemmer kan det nesten ikke bli bedre.
    Takk for nok et nytelig måltid.

  2. Absolutt nydelig middagsrett med mør og god kylling sammen med masse andre deilige smaker. Tenårsgutten i huset slukte halve porsjonen, og ga klar beskjed om at dette må vi lage oftere . (Jeg holdte litt tilbake på den sterke chilisausen, og det holdt i massevis for oss med halv mengde.)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste