I dag vil jeg dele en av mine favorittoppskrifter fra den nyeste kokeboken min Trines hverdagsmat, nemlig en smakfull asiatisk fiskegryte. Her møter varme asiatiske smaker norsk sjømat i en fargerik og nydelig fiskegryte.

Ingredienser

GRYTERETTEN

500 g torskefilet , i terninger
500 g reker (ca. 200 g ferdig renset)
nøytral olje til steking
1 løk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket
1 ss ingefær , finrevet
50-100 g rød currypaste , smak til
3 stilker sitrongress
1 rød paprika , i strimler
1-2 gulrøtter , i strimler
600 g kokosmelk (ikke light)
2 dl kyllingkraft eller grønnsakkraft
1/2 ts brunt sukker (ca.)
1/2 lime (saften)

TILBEHØR

4 porsjoner ris eller nudler
1 neve cashewnøtter , grovt hakket
frisk koriander

SLIK GJØR DU

ASIATISK FISKEGRYTE MED TORSK OG REKER

Skjær opp alle grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Bank sitrongresset med skaftet på en kniv eller lignende, for å frigjøre de gode smakene (skal ikke skjæres opp da det skal fjernes før servering). Rens rekene, og skjær opp fisken i terninger på ca. 2 x 2 cm. Du kan selvsagt benytte annen fisk isteden for torsk, og du kan selvsagt kjøpe ferdig rensede reker hvis du ønsker det. Kok ris eller nudler etter anvisningen på pakken.

Finn frem en gryte eller en stekepanne med høye kanter. Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Ha i hvitløken mot slutten av steketiden, men pass på at den ikke blir brent. Tilsett chili, ingefær og rød currypaste (begynn med ca. 50 g og smak eventuelt til med mer underveis) i løkblandingen og la det surre i ca. 1 minutt, og tilsett deretter kokosmelk, kraft (eventuelt utblandet fond), sitrongress, paprika og gulrøtter. La suppen småkoke uten lokk i 10-15 minutter, til gulrøttene er nesten møre. Smak til med limesaft, sukker og eventuelt litt mer rød currypasta.

Tilsett fisken og la suppen trekke uten å koke i 3-4 minutter, til fisken er gjennomkokt. Ikke rør i gryta, Til slutt fordeler du reker og frisk koriander oppi gryta, og serverer den umiddelbart, med ris eller nudler som tilbehør.

ASIATISK FISKEGRYTE MED TORSK OG REKER

VELBEKOMME!

Har du lyst til å prøve flere oppskrifter fra Trines hverdagsmat? Du kan kjøpe boken til rabattert pris her. Les mer om boken her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Den ser nydelig ut og jeg gleder meg til nok en bok 🙂
  Ble reprise av en av mine favoritter i dag. Ovnsbakt torks med sellerirotmos, balsamicoløk og bønner.

  1. Du bør bruke Champagne, som alltid! Den gir et supert kick til suppen, og er ideell for dette!

 2. Dette var utrolig godt! Jeg brukte scampi isteden for reker. Bedre enn i en thai-restaurant. Anbefales på det sterkeste

 3. Åh Trine, denne fiskegryte hørtes ut som en festival av smaker. Jeg er egentlig allergisk overfor skalldyr, men den høres så nydelig ut at jeg kanskje skal prøve likevel. Allergier kan man kanskje vokse seg fra.

 4. En av de bedre fiskegryter. Hadde ikke sitrongress eller urter men den smakte himmelsk likevel.

 5. Veldig god! Brukte kraft av rekeskallene i stede for kyllingkraft og hadde ikke ingefær, så helt lik oppskriften ble den ikke. Men god!

 6. Hei, denne asiatiske fiskegryten høres aldeles nydelig ut!! Skal prøve den til helgen.

  Hvilken vin vil du anbefale til denne fiskegryten?

 7. Fikk lyst til å prøve denne fiskegryten, men jeg lurer på om man kan bytte ut finrevet (fersk) ingefær med finhakket syltet ingefær?

  1. Smaken vil ikke bli den samme siden syltet ingefær også vil tilføre litt smak av eddik. Det vil nok smake godt, men ikke smake det samme som med vanlig ingefær. Du kan evt. droppe ingefær.

 8. Denne fiskegryte var den beste ever!!! Tusen takk for en nydelig symfoni av smaker ( og veldig lett å lage)

  1. Ja, ikke sant! Husker enda følelsen da denne oppskriften «satt»! Hyggelig å høre at du likte den du også!

 9. Fantastisk fiskegryte. Fulgte oppskriften nokså nøyaktig, minus koriander. Økte litt på sausmengden da jeg er saus-gal. Utrulig rik på smak og ligger på topp en blant fiskegryter. Gjestene bad om oppskrift og det sier nok.
  Har spist nå tre dgr på rad.
  Tusen takk.

  1. Så hyggelig å høre at den falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen din, det er alltid gøy å høre at en oppskrift slår an «der ute» også! 🙂

 10. Veldig god gryte, men alt for sterk for min familie med 50 g currypaste, så eg hadde oppi ekstra vatn og fløte, men det var likevel sterkt. Det hadde vore fint med litt tips om mengde currypaste for å få gryta t.d. Mild, medium eller hot.

  1. Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak. Currypaste finnes i mange ulike varianter og styrker, og smaken er også forskjellig, så det er vanskelig å gi eksakt mengde for at en rett skal bli mild, medium eller hot. I mange oppskrifter skriver jeg at man må være oppmerksom på styrken i pasten man bruker, og smake seg frem til ønsket styrke. Det har jeg ikke gjort her, men alt kan ikke gjentas i alle oppskrifter…

 11. Nam, nam! Denne var god! Hvis jeg ikke har sitrongress for hånden, er det en «norsk» matvare som kan erstatte noe av smaken?

 12. Tusen takk for oppskrift! Helt nydelig. Vi er to til middag, og nesten alt ble spist…. Anbefales varmt!

 13. Oppdaget denne oposkriften først for et par dager siden. Laget den igår, nydelig!!! Fikk ikke tak i sitrongress, men brukte revet limeskall istedet. Fungerte bra. Denne vil bli servert til familie og venner.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste