Mine påskefavoritter
Det er fredag og straks påskeferie, for noen av oss i alle fall. Uansett er det tid for å planlegge hva som skal stå på påskemenyen i år. Her er noen av mine påskefavoritter:
Fersk og god GJÆRBAKST hører påskens lange frokoster til, og i år, som i fjor kommer jeg i stor grad til å satse på eltefri bakst. Pluss velduftende og lune boller i hytteveggen.
[threecol_one]
Rundstykker

[/threecol_one]
[threecol_one]
Brød

[/threecol_one]
[threecol_one_last]
Boller

[/threecol_one_last]
Her er tips til påskens LUNSJer, som gjerne kan nytes ute om været tillater det:
[threecol_one]
Egg

[/threecol_one]
[threecol_one]
Minipai

[/threecol_one]
[threecol_one_last]
Pai

[/threecol_one_last]
Påskens FORRETTER må være kjappe og enkle og lage, slik som for eksempel disse:
[threecol_one]
Lefserull

[/threecol_one]
[threecol_one]
Lakseforrett

[/threecol_one]
[threecol_one_last]
Crostini

[/threecol_one_last]
MIDDAGER som lager seg selv i stekovn eller gryte er god og enkel påskemat:
[threecol_one]
Kyllingform

[/threecol_one]
[threecol_one]
Lammegryte

[/threecol_one]
[threecol_one_last]
Svinefilet

[/threecol_one_last]
LAMMEKJØTT er obligatorisk til en eller flere av påskens middager. Her er tre gode forslag:
[threecol_one]
Suppe

[/threecol_one]
[threecol_one]
Lammefilet

[/threecol_one]
[threecol_one_last]
Lammestek

[/threecol_one_last]
En søt avslutning hører med til et godt måltid. Her er forslag til to påskegule DESSERTer og en til:
[threecol_one]
Panna cotta

[/threecol_one]
[threecol_one]
Bær og is

[/threecol_one]
[threecol_one_last]
Dessertterte

[/threecol_one_last]
I påsken satser jeg på tradisjonelle KAKER som lages i springform eller langpanne, slik som disse to + muffins til påsketurene:
[threecol_one]
Gulrotkake

[/threecol_one]
[threecol_one]
Sjokoladekake

[/threecol_one]
[threecol_one_last]
Turmuffins

[/threecol_one_last]
FISK må også på menyen en dag eller to. Her er tre av mine fiskefavoritter:
[threecol_one]
Torskemiddag

[/threecol_one]
[threecol_one]
Laksemiddag

[/threecol_one]
[threecol_one_last]
Bacalao

[/threecol_one_last]
Jeg runder av påskefavorittene med tre SPISELIGE PÅSKEGAVER, til deg selv eller noen du er glad i:
[threecol_one]
Syrlig på glass!

[/threecol_one]
[threecol_one]
Ut på tur!

[/threecol_one]
[threecol_one_last]
Kjeks

[/threecol_one_last]
Ha en fin og matglad påske!
Hola fra Peru
Vi onsker dere alle en riktig god og matglad paske fra 3600 meters hoyde.
Har du noen gode oppskrifter pa fritert marsvin?
Klem
Takk for det dere to turtelduer på Perus tak! Har ingen oppskrift på fritert marsvin, og heller ingen planer, så foreslår at dere spiser dere lei på det der nede (dvs der oppe) slik at dere er klar for noen skikkelige gastronomiske opplevelser når dere kommer hjem! 🙂
For et fantastisk flott påskeinnlegg!! Vil bare gi bloggen en velfortjent dose skryt før ferien!! :):) Her er det alltid mye godt å finne:):):) Synes du gjør en kjempejobb med bloggen! Ønsker dere en fortreffelig påske!! Unn deg gjerne litt bloggfri også:) Siden står fint på egne bein uten oppdateringer noen dager (eller lenger)… Er jo så mye herligheter å velge mellom:)