Det er fredag og straks påskeferie, for noen av oss i alle fall. Uansett er det tid for å planlegge hva som skal stå på påskemenyen i år. Her er noen av mine påskefavoritter:

Fersk og god GJÆRBAKST hører påskens lange frokoster til, og i år, som i fjor kommer jeg i stor grad til å satse på eltefri bakst. Pluss velduftende og lune boller i hytteveggen.

[threecol_one]

Rundstykker

Eltefrie rugrundstykker med solsikkekjerner

[/threecol_one]

[threecol_one]

Brød

Eltefritt halvgrovt brød med gresskarkjerner

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

Boller

Nybakte, lunkne kardemommeruller

[/threecol_one_last]

Her er tips til påskens LUNSJer, som gjerne kan nytes ute om været tillater det:

[threecol_one]

Egg

Eggerøre med chorizo og asparges

[/threecol_one]

[threecol_one]

Minipai

Minipai med løk, blåmuggost og tomat

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

Pai

Spinatpai med soltørket tomat og feta

[/threecol_one_last]

Påskens FORRETTER må være kjappe og enkle og lage, slik som for eksempel disse:

[threecol_one]

Lefserull

Lefse med parmaskinke og basilikumkrem

[/threecol_one]

[threecol_one]

Lakseforrett

Potetkake med røkt laks og lodderognkrem

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

Crostini

Crostini med ost og påskens påleggsrester

[/threecol_one_last]

MIDDAGER som lager seg selv i stekovn eller gryte er god og enkel påskemat:

[threecol_one]

Kyllingform

Kylling med chorizo, chili, tomater og rotgrønnsaker

[/threecol_one]

[threecol_one]

Lammegryte

Fransk lammegryte med ovnsbakte poteter

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

Svinefilet

Chilimarinert svinefilet med ovnsbakte grønnsaker

[/threecol_one_last]

LAMMEKJØTT er obligatorisk til en eller flere av påskens middager. Her er tre gode forslag:

[threecol_one]

Suppe

Linsesuppe med lam, tomater og koriander

[/threecol_one]

[threecol_one]

Lammefilet

Lammefilet med ratatouille, feta og hasselbackpoteter

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

Lammestek

Fransk lammestek med sprø topping og godt tilbehør

[/threecol_one_last]

En søt avslutning hører med til et godt måltid. Her er forslag til to påskegule DESSERTer og en til:

[threecol_one]

Panna cotta

Panna cotta med deilig appelsinsalat

[/threecol_one]

[threecol_one]

Bær og is

Lune bær med hvit sjokolade og pistasiekjerner

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

Dessertterte

Frisk sitronterte med friske bringebær

[/threecol_one_last]

I påsken satser jeg på tradisjonelle KAKER som lages i springform eller langpanne, slik som disse to + muffins til påsketurene:

[threecol_one]

Gulrotkake

Gulrotkake a la R.O.O.M

[/threecol_one]

[threecol_one]

Sjokoladekake

Brownies med sjokoladekrem

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

Turmuffins

Eplemuffins med blåbær

[/threecol_one_last]

FISK må også på menyen en dag eller to. Her er tre av mine fiskefavoritter:

[threecol_one]

Torskemiddag

Ovnsbakt torsk med balsamicoløk og sellerirotmos

[/threecol_one]

[threecol_one]

Laksemiddag

Laks med spicy soyasaus, asparges og nudler

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

Bacalao

Påskebacalao – med paprika og sorte oliven

[/threecol_one_last]

Jeg runder av påskefavorittene med tre SPISELIGE PÅSKEGAVER, til deg selv eller noen du er glad i:

[threecol_one]

Syrlig på glass!

Lemon curd – sitronkrem

[/threecol_one]

[threecol_one]

Ut på tur!

Müslibar

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

Kjeks

Sitronkjeks med valmuefrø

[/threecol_one_last]

Ha en fin og matglad påske!

Skriv ut
  1. Hola fra Peru

    Vi onsker dere alle en riktig god og matglad paske fra 3600 meters hoyde.

    Har du noen gode oppskrifter pa fritert marsvin?

    Klem

    1. Takk for det dere to turtelduer på Perus tak! Har ingen oppskrift på fritert marsvin, og heller ingen planer, så foreslår at dere spiser dere lei på det der nede (dvs der oppe) slik at dere er klar for noen skikkelige gastronomiske opplevelser når dere kommer hjem! 🙂

  2. For et fantastisk flott påskeinnlegg!! Vil bare gi bloggen en velfortjent dose skryt før ferien!! :):) Her er det alltid mye godt å finne:):):) Synes du gjør en kjempejobb med bloggen! Ønsker dere en fortreffelig påske!! Unn deg gjerne litt bloggfri også:) Siden står fint på egne bein uten oppdateringer noen dager (eller lenger)… Er jo så mye herligheter å velge mellom:)

Leave a Reply to Liv og Lars Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste