Det er fredag og straks påskeferie, for noen av oss i alle fall. Uansett er det tid for å planlegge hva som skal stå på påskemenyen i år. Her er noen av mine påskefavoritter:

Fersk og god GJÆRBAKST hører påskens lange frokoster til, og i år, som i fjor kommer jeg i stor grad til å satse på eltefri bakst. Pluss velduftende og lune boller i hytteveggen.

Rundstykker

Eltefrie rugrundstykker med solsikkekjerner

Brød

Eltefritt halvgrovt brød med gresskarkjerner

Boller

Nybakte, lunkne kardemommeruller

Her er tips til påskens LUNSJer, som gjerne kan nytes ute om været tillater det:

Egg

Eggerøre med chorizo og asparges

Minipai

Minipai med løk, blåmuggost og tomat

Pai

Spinatpai med soltørket tomat og feta

Påskens FORRETTER må være kjappe og enkle og lage, slik som for eksempel disse:

Lefserull

Lefse med parmaskinke og basilikumkrem

Lakseforrett

Potetkake med røkt laks og lodderognkrem

Crostini

Crostini med ost og påskens påleggsrester

MIDDAGER som lager seg selv i stekovn eller gryte er god og enkel påskemat:

Kyllingform

Kylling med chorizo, chili, tomater og rotgrønnsaker

Lammegryte

Fransk lammegryte med ovnsbakte poteter

Svinefilet

Chilimarinert svinefilet med ovnsbakte grønnsaker

LAMMEKJØTT er obligatorisk til en eller flere av påskens middager. Her er tre gode forslag:

Suppe

Linsesuppe med lam, tomater og koriander

Lammefilet

Lammefilet med ratatouille, feta og hasselbackpoteter

Lammestek

Fransk lammestek med sprø topping og godt tilbehør

En søt avslutning hører med til et godt måltid. Her er forslag til to påskegule DESSERTer og en til:

Panna cotta

Panna cotta med deilig appelsinsalat

Bær og is

Lune bær med hvit sjokolade og pistasiekjerner

Dessertterte

Frisk sitronterte med friske bringebær

I påsken satser jeg på tradisjonelle KAKER som lages i springform eller langpanne, slik som disse to + muffins til påsketurene:

Gulrotkake

Gulrotkake a la R.O.O.M

Sjokoladekake

Brownies med sjokoladekrem

Turmuffins

Eplemuffins med blåbær

FISK må også på menyen en dag eller to. Her er tre av mine fiskefavoritter:

Torskemiddag

Ovnsbakt torsk med balsamicoløk og sellerirotmos

Laksemiddag

Laks med spicy soyasaus, asparges og nudler

Bacalao

Påskebacalao – med paprika og sorte oliven

Jeg runder av påskefavorittene med tre SPISELIGE PÅSKEGAVER, til deg selv eller noen du er glad i:

Syrlig på glass!

Lemon curd – sitronkrem

Ut på tur!

Müslibar

Kjeks

Sitronkjeks med valmuefrø

Ha en fin og matglad påske!

Skriv ut
  1. Hola fra Peru

    Vi onsker dere alle en riktig god og matglad paske fra 3600 meters hoyde.

    Har du noen gode oppskrifter pa fritert marsvin?

    Klem

    1. Takk for det dere to turtelduer på Perus tak! Har ingen oppskrift på fritert marsvin, og heller ingen planer, så foreslår at dere spiser dere lei på det der nede (dvs der oppe) slik at dere er klar for noen skikkelige gastronomiske opplevelser når dere kommer hjem! 🙂

  2. For et fantastisk flott påskeinnlegg!! Vil bare gi bloggen en velfortjent dose skryt før ferien!! :):) Her er det alltid mye godt å finne:):):) Synes du gjør en kjempejobb med bloggen! Ønsker dere en fortreffelig påske!! Unn deg gjerne litt bloggfri også:) Siden står fint på egne bein uten oppdateringer noen dager (eller lenger)… Er jo så mye herligheter å velge mellom:)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste