Nudler er alltid populært her hjemme, og denne varianten med marinert kjøttdeig, sprø grønnsaker og en smakfull hoisinsaus fikk virkelig ben å gå på. Er du litt kjapp på labben har du middagen klar på ca. 20 minutter. Prøv den du også, til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

KJØTTDEIG & MARINADE

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
3 ss soyasaus
2 ts sesamolje
1 ts riseddik
1 ts chilipasta (sambal oelek)
nykvernet sort pepper

NUDLER & WOK

1 rødløk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , finhakket
2 gulrøtter , i tynne strimler
1 rød paprika , i tynne strimler
1 neve aspargesbønner
1 vårløk , i tynne ringer
250 g eggnudler , tilberedt etter anvisningen på pakken

WOKSAUS

1 dl hoisinsaus
1 ss soyasaus
1-2 ts chilipasta (sambal oelek)

SLIK GJØR DU

WOK MED SPICY KJØTTDEIG & NUDLER

Rør sammen alle ingrediensene til marinaden og rør den raskt inn i kjøttdeigen. Skjær opp alle grønnsakene som angitt ovenfor. Rør sammen ingrediensene til woksausen, smak deg frem til ønsket styrke med chilipastaen. Kok nudlene etter anvisningen på pakken.

Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en vid gryte, og stek kjøttdeigen i litt nøytral olje. Bruk middels til sterk varme. Tilsett løken mot slutten av steketiden og la den steke sammen med kjøttdeigen et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, gulrøtter, paprika og aspargesbønner. La det få surre med et par minutter under omrøring, til grønnsakene er gjennomvarme. Sil kokevannet av nudlene, ha dem oppi sammen med kjøtt- og grønnsaksblandingen, og tilsett deretter woksausen. Vend det hele forsiktig sammen, og la det stå å trekke i ca. 1 minutt. Strø finsnittet vårløk over og server umiddelbart.

WOK MED SPICY KJØTTDEIG & NUDLER

TIPS

  • Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker. Miniasparges, sukkererter og squash smaker for eksempel godt i denne woken.
  • Variér gjerne med kjøttdeig av kylling eller svin.
  • Har du ikke sambal oelek kan du benytte finhakket rød chili etter smak.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne retten ble supergod med vegansk farse (kjøtterstatning). Tips til alle vegetarianere der ute. Takk for mange gode oppskrifter, Trine 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.