Annonse

Lasagne er utmerket å lage vegetarisk, med massevis av sunne og fargerike grønnsaker. Og så er det skikkelig godt! For at retten skal mette godt, bruker jeg ofte bønner eller linser sammen med grønnsakene. I denne oppskriften har jeg benyttet store hvite økologiske bønner fra GoGreen, som også bidrar til å sette god smak på retten. Vegetarlasagne er enkel og smakfull mat, som passer like godt både til hverdag som til fest. Det tar litt tid å lage, så lag derfor gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. 

Annonse

Ingredienser

TOMATSAUS

1 rødløk , finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
1 rød paprika , i biter
1 gulrot , revet
1 ss tomatpuré
1 boks GoGreen hermetiske tomater
1 1/2 dl kremfløte (smak til)
2 ts grønnsaksfond (smak til)
1 ts flytende honning
1 boks GoGreen store hvite bønner , avrent
frisk basilikum (eller 1-2 ts tørket)

MELLOM LAGENE & TILBEHØR

1 aubergine , i ca. 1 cm tykke skiver på langs
6 lasagneplater (eller flere)
150 g cheddar , revet (eller annen smaksrik ost)
frisk basilikum , til dekor
småbladsalat
olivenolje
godt brød

SLIK GJØR DU

Riv, skjær og hakk opp alle grønnsakene som angitt over, og riv osten, slik at du har mesteparten klart før du setter i gang.

Skjær en liten aubergine på langs i ca. 1 cm tykke skiver. Vend skivene med litt olivenolje, salt og pepper, og legg dem utover et bakepapirkledd stekebrett. Bakes i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i ca. 10 minutter.

Fres løken i nøytral olje, til den er blank og myk. Bruk gjerne en stekepanne med høye kanter eller en liten gryte. Mot slutten av steketiden tilsetter du også paprika og hvitløk, og lar det surre med. Tilsett tomatpuré, rør godt sammen og la det surre i ca. 1 minutt. Tilsett deretter revet gulrot, hermetiske tomater, fløte og (ca. en neve) frisk eller ca. 1 ts tørket basilikum, og la det koke uten lokk i ca. 10 minutter, til sausen tykner. Smak til med grønnsaksfond, flytende honning, salt og pepper. Hell av laken på bønnene og skyll dem godt under rennende vann til det slutter å skumme. Tilsett bønnene i tomatsausen og la det stå å trekke et par minutter.

Finn frem en ildfast form som er ca. 17 x 22 cm. Smør formen med litt nøytral olje og legg tomatsaus, aubergine, lasagneplater og ost lagvis i denne rekkefølgen. Avslutt med et lag tomatsaus og ost på toppen. Stekes ved 225 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 25-30 minutter, til pastaen er gjennomkokt og lasagnen er fin og gyllen oppå.

La lasagnen stå å hvile ca. 5 minutter, og server den deretter umiddelbart sammen med en grønn salat, god olivenolje og godt brød som tilbehør.

TIPS

  • Varier gjerne med andre grønnsaker, bytt for eksempel ut auberginen med squash (samme fremgangsmåte ift baking i ovnen).
  • Bytt gjerne ut bønnene med GoGreen grønne linser.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er laget som en del av mitt samarbeid med GoGreen. GoGreens produkter får du kjøpt i de fleste dagligvareforretninger.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne var utrolig god
    Det eneste er at jeg la osten rett oppå lasanjeplatene på det øverste laget. Det gikk veldig dårlig.
    Lurer på om man kan erstatte osten med noe så den blir helt vegansk?

    1. Vegansk ost: Synnøve Findens Go Vegan (revet vegansk ost som kjøpes på bl annet Rema1000) eller VioLife (vegansk ost som kjøpes på enkelte helsekost eller på nett) 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.