Kombinasjonen mango, appelsin og rød curry er magisk, og setter en veldig god smak på denne kyllingretten.

Annonse

Ingredienser

4 store kyllingfileter , delt i to (eller kyllinglår)
salt og pepper
1 stor rødløk, , i båter
1 rød paprika , i grove biter
1 gul paprika , i grove biter
1 stor mango , i biter
3 ts rød thai karripasta (smak til)
1 appelsin , saften
frisk koriander
1 agurk , i tynne skiver på langs
4 porsjoner basmatiris
nan

SLIK GJØR DU

Kylling med hot mangosaus og paprika

Del kyllingfiletene i to, krydre dem med salt og pepper, og stek dem gyllen på begge sider i litt nøytral olje. Legg kyllingen i en passende ildfast form.

Fres løk og paprika i litt olje til løken er blank og myk og paprikaen er nesten mør. Fordel grønnsaksblandingen over kyllingen.

Rens mangoen og kjør fruktkjøttet til en glatt saus med en stavmikser eller lignende. Tilsett appelsinsaften og smak til med rød curry til du får ønsket styrke på sausen (lag den gjerne litt sterk). Kjør sausen litt til og fordel den over kylling- og grønnsaksblandingen.

Stekes ved 180 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, i ca. 20 minutter (avhengig av størrelsen på kyllingstykkene dine), til kyllingen er gjennomstekt. La retten hvile i minst 5 minutter før servering.

Del agurken i to på langs og skrap ut de bløte frøene i midten med en skje eller lignende. Bruk en ostehøvel eller skarp kniv og lag tynne strimler av agurken.

Kylling med hot mangosaus og paprika

Server kyllingretten med kokt ris, agurkstrimlene og nan som tilbehør, og gi gjerne retten et dryss med hakket frisk koriander og noen skiver rød chili.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det stemmer, men hvitløken skal ikke være med i oppskriften. Oppskriftene blir til mens jeg kokkelerer og smaker, og når jeg kom så langt så syntes jeg at det likevel ikke var nødvendig med hvitløken…

 1. Hei!
  Har du tips til noe man kan bytte ut kyllingen med? Er vegeterianer, eller rettere sagt pescetarianer i og med at jeg spiser sjømat. Ser veldig godt ut!

  1. Ingrid: Faste fisketyper som breiflabb og steinbit tror jeg du skulle kunne bruke med hell. Brun de bare lett, og bruk litt tykke biter, så blir steketid omtrent som kyllingen 🙂

 2. Den oppskriften så helt fantastisk ut. Gleder meg masse til å prøve den. Kjøpte den nye boken din for et par dager siden jeg gleder meg masse til å få tid til å sette meg ned å bla i den 🙂

 3. Valgte denne til middag i dag. Som mannen sa: Ikke verst dette på en onsdag. Nydelig og passe spicy. Vi to spiste opp rubbel og bit.

 4. Denne retten lagde jeg igår og den var helt fantastisk.
  Kuttet ut risen og hadde pitabrød til da Nan ikke var å få tak i i vår butikk.
  Toppen!

 5. Kostet 200 kroner i ingredienser. Tok ti minutter å lage middagen, mens risen putret sitt eget liv. Trengte fire ts red curry paste for en rik og god smak. Sausen ble ufattelig nydelig! Fantastisk god hverdagsmiddag. Mannen min, Torkel, ble utrolig begeistret – og lykkelig. Mat er veien til hverdagskjærlighet! Mer av slike retter, Trine!

 6. Min datter og jeg syntes dette var fantastisk godt. Og så enkelt å lage, da. Vi endte opp med 5 ts curry.

  1. Som jeg har nevnt ovenfor blir oppskriftene til mens jeg kokkelerer og smaker, og når jeg kom så langt så syntes jeg at det likevel ikke var nødvendig med hvitløken og chilien… Her gir curryen nok smak, og den inneholder jo både hvitløk og chili.

 7. Leitet lenge etter rød currypaste som ikke var å oppdrive (bor i Spania… ;-)) men brukte sambal olek og vanlig curry-krydder istedet. Drysset godt med frisk koriander på toppen og retten ble himmelsk! Tusen takk for flott oppskrift!

 8. Ble helt ok. Skulle gjerne hatt den litt sterkere (brukte 4 ts. curry), så tar nok litt chilli og evt. spisskummin oppi neste gang. Ellers lett å lage 🙂

 9. Vi lagde denne retten i kveld, når vi hadde middags gjester. God og saftig kylling, med god smak. Den kan klart anbefales, spesielt hvis man har travelt i hverdagen. Det tar jo ingen tid å lage..

 10. Hjertelig takk for en helt nydelig middag. Mannen min, som er allergisk for å lage komplisert hverdagsmiddag, fikset denne og var totalt begeistret!

 11. Har du endret noe på oppskriften? Var det tidligere slik at man la kyllingfiletene rå i forma uten å brune de først?
  Går det isåfall an? Hva da med steketid?
  Veldig takknemlig for svar!

  1. Her er det ikke gjort noen endringer. Jeg pleier å steke filetene først.

   Synes det er vanskelig å si noe om steketid uten bruning først. Anbefaler deg evt. å benytte steketermometer og en kjernetemperatur på rundt 67 grader.

   1. Takk for svar! Da husker jeg feil rett og slett. Men kan denne lages klar tidligere på dagen? slik at alt ligger klart i forma, og den bare trengs å inn i steikeovnen før gjestene kommer?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.