
Hvis du i likhet med meg sitter igjen med julekaker etter ju,l kan disse komme til heder og nytte til helgens dessert. Julekakerester kan nemlig knuses og benyttes som knasende god "bunn" i "porsjonsostekaker". Finn frem:
Ingredienser
kjeks eller kakesmuler | |
200 g | kremost naturell |
2 ss | sitronsaft (ca.) |
2-3 ss | melis , siktet |
2 dl | kremfløte , lettvispet |
jordbær eller andre bær | |
sukker (litt) | |
6-7 | dessertglass |
SLIK GJØR DU
Jeg synes biscotti gjør seg spesielt godt i en slik dessert, men du kan i prinsippet benytte det du har av hjemmelaget (eller bortekjøpt) kjeks. Ha kjekssmulene i en (dobbel) plastpose eller lignende, og knus kjeksene grovt med et kjevle, bunnen av en gryte eller lignende. Fordel smulene i bunnen av glassene.
Skyll og rens jordbærene, og del dem opp i mindre biter. Smak til med sukker og la dem gjerne stå å trekke litt.
Rør sammen kremost og sitronsaft. Tilsett deretter siktet melis. Pisk kremfløten til krem og vend den forsiktig inn i ostemassen. Smak eventuelt til med mere sitronsaft og/eller melis. Fordel ostekremen oppå kjekssmulene, og ha deretter på jordbærene.
Serveres umiddelbart. Enjoy!
Hei!
Postet denne på Facebooksiden https://www.facebook.com/ostekakeoppskrifter
Håper det er ok at jeg lånte bildet ditt!
Det er selvsagt helt i orden! 🙂
Veldig god – brukte den som dessert i selskap forrige helg og alle gjestene likte det veldig godt. Og en kjempefin måte å få brukt opp berlinerkranser jeg hadde liggende 🙂
Denne prøvde eg tidleg i januar, skal på nytt bli søndagsdessert i dag. Kjempegodt!
Fikk denne servert av en venninne, og det er en av de beste dessertene jeg har smakt! I dag prøver vi den ut selv til egne middagsgjester.Gleder meg 🙂
Hei! Hvilken type kjeks anbefaler du? Søte eller salte kjeks? 🙂
Den ser kjempegod ut! ? Hvor store er de glassene du serverer den i? Hvor mye dessert bør man regne per person?