Hvis du i likhet med meg sitter igjen med julekaker etter ju,l kan disse komme til heder og nytte til helgens dessert. Julekakerester kan nemlig knuses og benyttes som knasende god "bunn" i "porsjonsostekaker". Finn frem:

Annonse

Ingredienser

kjeks eller kakesmuler
200 g kremost naturell
2 ss sitronsaft (ca.)
2-3 ss melis , siktet
2 dl kremfløte , lettvispet
jordbær eller andre bær
sukker (litt)
6-7 dessertglass

SLIK GJØR DU

 

 

Jeg synes biscotti gjør seg spesielt godt i en slik dessert, men du kan i prinsippet benytte det du har av hjemmelaget (eller bortekjøpt) kjeks. Ha kjekssmulene i en (dobbel) plastpose eller lignende, og knus kjeksene grovt med et kjevle, bunnen av en gryte eller lignende. Fordel smulene i bunnen av glassene.

Skyll og rens jordbærene, og del dem opp i mindre biter. Smak til med sukker og la dem gjerne stå å trekke litt.

Rør sammen kremost og sitronsaft. Tilsett deretter siktet melis. Pisk kremfløten til krem og vend den forsiktig inn i ostemassen. Smak eventuelt til med mere sitronsaft og/eller melis. Fordel ostekremen oppå kjekssmulene, og ha deretter på jordbærene.

Serveres umiddelbart. Enjoy!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Veldig god – brukte den som dessert i selskap forrige helg og alle gjestene likte det veldig godt. Og en kjempefin måte å få brukt opp berlinerkranser jeg hadde liggende 🙂

  2. Fikk denne servert av en venninne, og det er en av de beste dessertene jeg har smakt! I dag prøver vi den ut selv til egne middagsgjester.Gleder meg 🙂

  3. Den ser kjempegod ut! ? Hvor store er de glassene du serverer den i? Hvor mye dessert bør man regne per person?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.